Yeni Başkan Eren'den ilk açıklama

 TTSO, Ali Osman Ulusoy’un vefatı ile boşalan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı için bugün yapılan seçimde M. Şadan Eren ile Mehmet Çelik aday oldu.

Yeni Başkan Eren'den ilk açıklama

TTSO, Ali Osman Ulusoy’un vefatı ile boşalan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı için bugün yapılan seçimde M. Şadan Eren ile Mehmet Çelik aday oldu. Meclis üyelerinin oylaması sonucunda 39 oy ile Eren Meclis başkanlığına seçildi. Çelik 23 oy alırken bir oy da boş olarak kullanıldı.


EREN, MECLİS BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Bugün saat 11’de başlayan seçim Meclis başkan yardımcıları Adnan Sağlam ile İbrahim Nalbant başkanlık divanında yerini aldı.  Trabzon Ticaret ve sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu her iki adayı da seçim öncesi kutladı. Saat 13.00’e kadar oy kullanılması belirlendikten sonra meclis başkanlığına aday olan Eren ve Çelik bir arada oy kullandı ve birlik ve beraberlik mesajı verdi. Oyların sayımı ve tasnifinin ardından Meclis Başkan Yardımcısı Adnan Sağlam tarafından sonuçlar açıklandı. Buna göre 69 meclis üyesi bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis başkanlığı seçiminde 63 meclis üyesi oy kullanırken 3 meclis üyesi de salonda bulunmadığı için oy kullanamadı. Kullanılan oyların 39’unu alan Eren meclis başkanı seçildi. Çelik’in 23 oy aldığı seçimde bir oy da boş kullanıldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından da meclis başkanı seçilen M. Şadan Eren, Mehmet Çelik ile kürsüye çıkarak birlikte teşekkür konuşmasında bulundular.

EREN: EŞİTLER ARASINDA BİRİNCİ ODUK. BU ODANRIN GELENEĞİDİR. TRABZON VE ODA İÇİN ÇALIŞACAĞIZ.

Eren, yaptığı teşekkür konuşmasında seçimin kazananı olmadığını ifade ederek sadece eşitler arasında birisine daha fazla görev verilmesi olarak algılanması gerektiğini söyledi. Eren, “ Çok değerli meclis üyesi arkadaşlarım Mehmet başkan az önce söyledi ki ‘Seçimi Şadan bey kazandı.’ Ben odada ki seçimi kazananını kabul etmiyorum. Seçim birine görevi daha fazla verdi. Bu seçimin sonucunu ben şöyle algılıyorum. Eşitler arasında birisi birinci olacaktı o birinci biz olduk. Hep birlikte seçim bitmiştir. Hiçbir şekilde kimin nasıl oy verdiğinin analizine hiç birimiz girmeyiz. Bu bizim odanın geleneğidir. Temayülüdür. Hepimizin beklentisi bu oda ve şehir için daha iyi çalışmaktır. Hepinize ve özellikle Mehmet arkadaşıma, kardeşime bu dönemde seçim zamanında gösterdiği, germeden, kırmadan, birlikte yapılan bu seçimi sağlamamızdaki bu destekten ötürü kendisine teşekkür ediyorum. Başta yönetim kurulu olarak her zaman yönetim kurulunun yanında olarak hep beraber yönetim ile meclisiyle hep beraber çalışacağımızı açıkça buradan tekrar beyan etmek istiyorum. Sağ olun. Var olun.” dedi.

ALİ OSMAN ULUSOY AĞABEYEMİZİN ACISI İÇİMİZDEDİR

Ali Osman ağabeyin acısını bir seçimi yapmak veya yapmanın hiçbir şekilde değiştirmeyeceğini sözlerine ekleyen Eren, “ O acı hep içimizdedir. Allah rahmet eylesin. Ulusoy ailesine sabır, başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.” şeklinde konuştu.

ÇELİK: HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Eren’den önce söz alan Mehmet Çelik da yaptığı konuşmada, seçimin sonuçlandığını kazanan Şadan beyi tebrik ederek kutladı ve hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Çelik, “Meclisimize, Trabzon’umuza ve bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber