Valilik'ten kaçırılan kız açıklaması

Trabzon Valiliği, Sürmene'de bir kız çocuğunun 2010 yılında kaçırılması ve halen bulunamaması hakkında basında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Sürmene İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında 1

Valilik'ten kaçırılan kız açıklaması

Trabzon Valiliği, Sürmene'de bir kız çocuğunun 2010 yılında kaçırılması ve halen bulunamaması hakkında basında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, Sürmene İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında 12 Ocak 2010 tarihinde beş kişi tarafından M.K'nın kaçırıldığı ve iki yıldır bulunamadığı, jandarma ve polisin olayın takipçisi olmadığı yönünde basında bazı haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

Yayımlanan haberlerin aksine mağdur kızın bulunması ve şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışmaların titizlikle devam ettiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Sürmene İlçe Jandarma Komutanlığı'nca yapılan araştırma neticesinde M.K'nın kaçırılması olayına karışan ve ilk etapta kimlikleri tespit edilemeyen kar maskeli dört şahsın kimliklerinin tespit edilerek yakalanabilmeleri için adli dinleme kararı alınmıştır. Yapılan dinleme faaliyetleri neticesinde kar maskeli dört şahsın H.H.K, U.K, O.Ö ve R.Ö isimli şahıslar olduğu tespit edilmiştir."

Olayla ilgili yakalanan kişilerden üçünün de tutuklandığı ifade edilen açıklamada, "Şüpheli Y.K'nın da yakalanması için 22 Ocak 2010 günü Cumhuriyet Savcısının talimatı ile banka, vergi dairesi ve kargo şirketleriyle yazışmalar yapılmıştır. Bugüne kadar şüphelinin yakalanması ve mağdurenin bulunması için adli makamlardan alınan 14 teknik takip kararı, 13 arama kararı ile 20 ev araması yapılmıştır. M.K'nın bulunması ve şüpheli Y.K'nın yakalanması maksadıyla arama kararı çıkartılarak tüm ülkede aranması sağlanmıştır" denildi.

Açıklamada, yapılan bu çalışmalara ek olarak 15 Nisan 2011 tarihinde özel bir ekip kurulduğu ve M.K'nın bulunması için takip ve araştırmalara devam edildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel