Vali Kızılcık: 'Lütfen anız yakmayın'

Trabzon’un Sürmene ilçesi Zarha Dağı’nda dün çıkan ve gece geç saatlerde kontrol altına alınan orman yangınında 60 hektarlık alan zarar gördü. Konuyla ilgili Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, yangının haber alınmasının ardından hemen İl Afet ve Ac

Vali Kızılcık: 'Lütfen anız yakmayın'

Trabzon’un Sürmene ilçesi Zarha Dağı’nda dün çıkan ve gece geç saatlerde kontrol altına alınan orman yangınında 60 hektarlık alan zarar gördü.

 

Konuyla ilgili Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, yangının haber alınmasının ardından hemen İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Serencam’ın görevlendirilerek kurtarma ekipleri ile birlikte yangın bölgesine gönderildiği belirtildi. Açıklamada “Yangın bölgesinin ulaşım yoluna uzak olması nedeni ile söndürme çalışmaları güçlükle devam etmiş, Trabzon Orman Bölge’ye ve Sürmene ile Pazar Orman İşletme Şeflikleri’ne ait arazözler, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin ısrarlı çalışmaları ile yangın gece saat 03.00 sularında kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının başladığı ilk andan itibaren Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Serencam ve Orman Bölge Müdürü Celal Pir, yangın sönene kadar olay yerinde bulunarak söndürme çalışmalarını koordine ettiler” denildi.

 

Öte yandan Vali Kızılcık, söndürme çalışmalarında gece karanlığında fedakarca mücadele veren ekipleri tebrik ederek, yangının yerleşim yerlerine sıçramadan söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Trabzon’da havaların yaklaşık 3 aydan beri güneşli ve sıcak olması nedeni ile özellikle ormanlık alanlarda yangın riskinin tehlikeli boyutlara ulaştığını kaydeden Vali Kızılcık, vatandaşlardan anız yakmamalarını isteyerek vatandaşları bir kez daha uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel