Trabzonlu Gazinin ağlatan buluşması!

Trabzonlu Kore Gazisi Murat Albayrak, 63 yıl önce Kore’de birlikte askerlik yaptığı Bahattin Öztürk’ü Bitlis’e giderek evinde ziyaret etti. 96 yaşındaki Öztürk’ü ziyaret etmek üzere Trabzon’dan yakınlarıyla birlikte Bitlis merkeze bağlı Yolalan Beldesi Ko

Trabzonlu Gazinin ağlatan buluşması!

Trabzonlu Kore Gazisi Murat Albayrak, 63 yıl önce Kore’de birlikte askerlik yaptığı Bahattin Öztürk’ü Bitlis’e giderek evinde ziyaret etti. 96 yaşındaki Öztürk’ü ziyaret etmek üzere Trabzon’dan yakınlarıyla birlikte Bitlis merkeze bağlı Yolalan Beldesi Konaç Mahallesi’ndeki eve giden 79 yaşındaki Albayrak’ın eski asker arkadaşıyla buluşmasında duygulu anlar yaşadı. Gözyaşlarına hakim olamayan iki arkadaş yıllar sonra birbirlerini görmenin mutluluğu ve heyecanıyla birlikte gözyaşları döktü.

Fotoğraftaki Adres Buluşturdu
Askerliğin ardından birbirinin izini kaybeden iki gazi, bir fotoğrafın arkasında silinmeye yüz tutan adresle yeniden buluştu. 63 yıl sonra Kürt kökenli arkadaşını hatırlayan Trabzonlu Albayrak, yaklaşık 5 ay önce arkadaşının köy adresine mektup yazdı. Mektuba bir sabah telefon cevabıyla uyanan Albayrak, kader arkadaşının sesi karşısında gözyaşlarına boğuldu. Telefonda karşılıklı duygulu saatler yaşayarak ağlaşan iki arkadaş bu kez birbirine sarılarak ağlaştılar.

Dünkü buluşmada askerlik anılarından bahseden iki arkadaş, kardeşlik mesajları verdiler. İki asker arkadaşı Öztürk ve Albayrak, “Bu savaş bitsin artık. Türk-Kürt birbiriyle kardeştir. Kur’an-ı Kerim’de yazıldığı gibi Müslümanların hepsi kardeştir. Biz barışı istiyoruz. Biz askerdeyken hiç Türk-Kürt diye aramızda bir ayrım olmadı” dedi. İki asker arkadaşının bu birlikteliğine her iki eski asker arkadaşının akrabaları ve Yolalan Belediye Başkanı Süleyman Uğurlu da tanıklık etti.

Trabzonlu Kore Gazisi Murat Albayrak, 63 yıl önce Kore’de birlikte askerlik yaptığı Bahattin Öztürk’ü Bitlis’teki evinde ziyaret etti. 96 yaşındaki Öztürk’ü ziyaret etmek üzere Trabzon’dan yakınlarıyla birlikte Bitlis merkeze bağlı Yolalan Beldesi Konaç Mahallesi’ndeki eve gelen 79 yaşındaki Albayrak, eski asker arkadaşıyla birlikte duygulu anlar yaşadı. Askerliğin ardından birbirinin izini kaybeden iki gazi, bir fotoğrafın arkasında silinmeye yüz tutan adresle yeniden buluştu. 63 yıl sonra Kürt kökenli arkadaşını hatırlayan Trabzonlu Albayrak, yaklaşık 5 ay önce arkadaşının köy adresine mektup yazdı. Mektuba bir sabah telefon cevabıyla uyanan Albayrak, kader arkadaşının sesi karşısında gözyaşlarına boğuldu. Telefonda karşılıklı duygulu saatler yaşayarak ağlaşan iki arkadaş bu kez birbirine sarılarak ağlaştılar.

Gözyaşlarına hakim olamayan iki arkadaş yıllar sonra birbirlerini görmenin mutluluğu ve heyecanıyla birlikte gözyaşları dökerken, iki arkadaşı birlikte ağlarken gören Öztürk ve Albayrak ailesinin bazı fertleri gözyaşlarını tutamadı. Birbirlerinin asker anılarından bahseden her iki arkadaş, daha sonra topluma yönelik mesaj verdiler. Bahattin Öztürk fazla Türkçe konuşamadığı için Kürtçe konuşurken yakınları konuşmalarını Türkçe’ye çevirdi. İki asker arkadaşı Öztürk ve Albayrak, “Bu savaş bitsin artık. Türk-Kürt birbiriyle kardeştir. Kur’an-ı Kerim’de yazıldığı gibi Müslümanların hepsi kardeştir” dedi. Önceki gün özel araçla karayolunu kullanarak Bitlis’e gelen emekli camii imamı Murat Albayrak ve yakınlarını, Bitlis’te Bahattin’in Öztürk’ün çok sayıdaki yakınları karşıladı. Bahattin Öztürk’ün kaldığı evde bir araya gelen iki asker arkadaşının bu birlikteliğine her iki eski asker arkadaşının akrabaları ve Yolalan Belediye Başkanı Süleyman Uğurlu tanıklık etti.

BİZ BARIŞ İSTİYORUZ
“Bizim buradaki buluşmamız inşallah başlatılan barış sürecine bir katkıda bulunur”  diyen Trabzonlu Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz barışı istiyoruz. Biz Bahattin kardeşimle askerdeyken hiç Türk-Kürt diye aramızda bir ayrım olmadı. Bizimle birlikte 35-40 civarında Kürt vardı. Onlar o kadar dinine bağlıydı ki İslamiyet’i çok güzel yaşıyorlardı. Askerlik zamanı Ramazan geldi. Biz zor şartlar olduğu için oruç tutamadık ama bu Kürt arkadaşların hepsi oruçlarından taviz vermediler. Hepsi oruç tuttu. Biz böyle insanlarla hiç ayrı olabilir miyiz?”

KAVGAYA TARAFTAR DEĞİLİZ
Türkçe’yi fazla konuşamadığı için Kürtçe konuşan ve sözleri bir yakını tarafından Türkçe’ye tercüme edilen Bahattin Öztürk ise, Kur’an-ı Kerim’de yer alan “Ancak inananlar kardeştir” Ayetini Arapça okuyarak şu ifadeleri kullandı: “Biz birbirimizi seviyoruz. Biz birbirimize düşman değiliz. Araya nifak sokan bizden değildir. Biz kavgaya taraftar değiliz. Biz barışın yanındayız, bunun için de barış olsun istiyoruz.” Her iki asker arkadaşının da sözleri orada bulunanlar tarafından alkışlandı.

Ayrıca buluşmaya beldedeki çok sayıdaki vatandaş da akın etti. Birçok kişi ikiliyi bir arada görebilmek için Bahattin Öztürk’ün evine geldi. Aynı zamanda Yolalan Belediyesi’nde Yazı İşleri Müdürü olan Bahattin Öztürk’ün oğlu Hüseyin Öztürk, “Bugün burada benzerinin zor bulunacağı bir an yaşadık” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel