Trabzon'da ölümün bedeli 24 bin!

Trabzon'da 6 ay önce 2 nolu Erdoğdu mahallesinde meydana gelen kazada annesi ve ablası ile birlikte kaldırımda yürüyen 6 yaşındaki Didar Özmen’e evinde unuttuğu takıları düğüne yetiştirmek isterken otomobili ile çarparak ölümüne neden olan sürücü önce 4 y

Trabzon'da ölümün bedeli 24 bin!

Trabzon'da 6 ay önce 2 nolu Erdoğdu mahallesinde meydana gelen kazada annesi ve ablası ile birlikte kaldırımda yürüyen 6 yaşındaki Didar Özmen’e evinde unuttuğu takıları düğüne yetiştirmek isterken otomobili ile çarparak ölümüne neden olan sürücü önce 4 yıl ağır hapis cezasına sonra 24 bin 400 TL para cezasına çarptırıldı.

 

Trabzon’da 2 Ekim 2010 günü 2 Nolu Erdoğdu mahallesi Soğuksu caddesi Askeri Kışla önünde akşam saatlerinde Anaokulu öğrencisi Didar Özmen (6), ablası İlayda ve Zehra Özmen ile birlikte kaldırımda yürürken Hayrettin T. yönetimindeki özel otomobilin hedefi oldu. Otomobilin çarptığı anne ile 2 kızı yaralanırken, ağır yaralanan Didar Özmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sürücü Hayrettin T. duruşmadaki son ifadesinde "Adalete sığınıyorum" dedi. Mahkeme heyeti sanık Hayrettin T.'yi "Taksirle bir kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına sebebiyet verme" suçundan 4 yıl ağır hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasını daha sonra yargılama sürecindeki davranışlarını nazara alarak 3 yıl 4 ay hapse indirdi. Mahkeme heyeti sanık Hayrettin T.'yi" Tayin edilen hapis cezasının taksire dayalı olması, sosyal ve ekonomik durumu nazara alınarak 1 gün karşılığı 20 TL üzerinden toplam 24 bin 300 TL adli para cezasına çevirirken, tahliyesine karar verdi.

 

Mahkeme heyeti ayrıca sanığa 6 ay süreyle sürücü belgesinin geri alınmasına hükmetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel