Trabzon'da ölen İspanyollar anıldı!

İspanyol Barış Gücü askerleri için ilk tören, uçağın düştüğü Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesi Pilav Dağı mevkisinde yapıldı.Törene, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Cristobal Gonzales ve 6 kişilik askeri heyet ile kazada hayatını kaybeden bazı askerle

Trabzon'da ölen İspanyollar anıldı!

İspanyol Barış Gücü askerleri için ilk tören, uçağın düştüğü Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesi Pilav Dağı mevkisinde yapıldı.

Törene, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Cristobal Gonzales ve 6 kişilik askeri heyet ile kazada hayatını kaybeden bazı askerlerin yakınları, Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak, Belediye Başkanı Ertuğrul Genç katıldı.

Törende, büyükelçi Gonzales, kazada ölen İspanyol askerler için yaptırılan Türk-İspanyol Dostluk Anıtı'na çelenk koydu.

Kazada hayatını kaybeden bazı askerlerin yakınları, uçağın düştüğü yere çiçek bıraktı. Bu sırada bazı asker yakınları gözyaşlarını tutamadı. Bazı aileler ise olay yerinden toprak aldı.

İspanyol heyet, daha sonra ilçe merkezine gelerek 100. Yıl Atatürk Parkı'ndaki Türk-İspanyol Dostluk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşunun ardından Gonzales, Şeref Defteri'ni imzaladı. Tören, İspanyollara ait Şehitler Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de görev yapan İspanyol Barış Gücü askerlerini taşıyan Ukrayna tescilli uçak, 26 Mayıs 2003'te Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Şahinkaya beldesi Pilav Dağı'nda düşmüş, kazada, 62 İspanyol Barış Gücü askeri ile biri Belarus, 12'si Ukraynalı 13 mürettebat ölmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel