Trabzon'da kaç olayda görev yaptı

Sağlık Bakanlığı'nın 112 hava ambulans uygulaması kapsamında Samsun'da 112 Ambulans Servisi'ne bağlı olarak hizmet veren ambulans helikopter 246 olaya müdahale ederek hayat kurtardı. Bir saatlik uçuşu yaklaşık 5 bin Euro'ya mal olan hava ambulansı kuruluş

Trabzon'da kaç olayda görev yaptı

Sağlık Bakanlığı'nın 112 hava ambulans uygulaması kapsamında Samsun'da 112 Ambulans Servisi'ne bağlı olarak hizmet veren ambulans helikopter 246 olaya müdahale ederek hayat kurtardı.

 

Bir saatlik uçuşu yaklaşık 5 bin Euro'ya mal olan hava ambulansı kuruluşundan bugüne kadar Ankara'da 5, Amasya'da 8, Çorum'da 5, Ordu'da 46, Samsun'da 115, Sinop'ta 38, Tokat'ta 7, Trabzon'da 2, Sivas'ta 2, Erzincan'da 1, Malatya'da 1, Kastamonu'da 4 olmak üzere toplam 246 olaya müdahale ederek hasta ve kazazedeleri sağlık kuruluşlarına yetiştirdi. Samsun'da 3 Eylül 2009 tarihinde hizmete giren ambulans helikopterin sağlık kuruluşlarındaki doktorların taleplerine göre zengin-fakir ayrımı yapmaksızın olaylara müdahale ettiğini hatırlatan Samsun 112 Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ö. Barış Çankaya, daha çok kazalar ile ulaşılması güç olan köylere gidip acil vakaları sağlık kuruluşlarına yetiştiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel