Trabzon'da işsizlik arttı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Trabzon’da teşvik yasasının kalkmasıyla işsizliklerin arttığını ve 5 bin kişinin işsiz kaldığını söyledi. CHP Trabzon İl Başkanlığı’nda yerel seçin takvimi ve çalışmalarla ilgili basın toplantı

Trabzon'da işsizlik arttı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Trabzon’da teşvik yasasının kalkmasıyla işsizliklerin arttığını ve 5 bin kişinin işsiz kaldığını söyledi. 

CHP Trabzon İl Başkanlığı’nda yerel seçin takvimi ve çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Yavuz Karan, “Geçen hafta Antalya’da yaptığımız toplantıda Karadeniz’i değerlendirdik. Trabzon’da hiç alışık olmadığımız bir seçim yapacağız. İl Genel Meclis üyelerini seçmeyeceğiz. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerini ve ilçe meclis üyelerini seçeceğiz. Karadeniz’de CHP’ye katacağımız en iddialı il Trabzon’dur” dedi.
Genel seçimlerde ilçelerin başkan adaylarını Genel Merkez’in belirleyeceğini kaydeden Karan, “CHP olarak biz bu seçimi Cumhuriyet’in en önemli seçimi olarak görüyoruz. Bu seçim sonuçları Türkiye’nin gelecek 50 yılını etkileyecek bir seçimdir. Cumhuriyet Halk Partisi yerel yönetimlerde iktidar olacak güce, bilgiye sahiptir. Sayın Genel Başkanımız eli harama bulaşmamış, helal süt emmiş herkese CHP’nin kapıları sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Bu anlamda Trabzon’da aday belirlerken bize en çok katkıyı sağlayacak isimlerle çalışacağız. Bizim il yönetimi olarak hedefimiz CHP’yi Trabzon’da birinci yapmaktır” ifadelerini kullandı.
 
CHP Sürmene İlçe başkanı Gültekin Çehreli’nin yerel yönetimlerde aday olma düşüncesi ile istifa ettiğini belirten Karan, “Biz bir önceki ilçe başkanları toplantısında aday olacak ilçe başkanlarımızın Temmuz ayına kadar istifalarını sunmalarını istemiştik. Sürmene İlçe Başkanımız yerel yönetimlerde aday olma düşüncesi olduğu için görevinden istifa etmiştir. Bu nedenle istifa düşünenler Temmuz ayına kadar bu müracaatını yapmalıdır. Adaylarımıza güveniyoruz. Bu seçimlerde Trabzon’da siz değerli arkadaşlarımızla bir tarih bir destan yazacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
Trabzon’un 5 aydır teşvik yasasından mahrum edildiğini dile getiren Karan, “Trabzon’da 5 ayda işsizlik sayısı artmış ve 5 bin kişi işsiz kalmıştır. İktidar her ne kadar IMF’yi borcumuz bitti dünyanın 15. Büyük ekonomisi olduk. Gibi iddialı açıklamaları bakmayın. Türkiye ekonomisi de acı bir tabloyla karşı karşıyadır. Türkiye ekonomisi çok kötüye gitmektedir. Fındık ihracatımız yüzde 30 artmasına rağmen fındıktan elde edilen gelir yüzde 5 azalmıştır. Trabzon sokaklarında Trabzon halkına bunu anlatmamız lazım. Trabzon’un nüfusu her geçen gün azalmaktadır. Trabzon’da elimizden geleni yapıyoruz. 1 yılda ses getiren 99 tane eyleme imza attık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel