Trabzon'da 60 hektar alan yandı!

Alınan bilgiye göre, ilçenin Zahra Dağı mevkisindeki çalılık ve ağaçlık alanda dün gece saatlerinde ayrı ayrı noktalarda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünün yanı sıra Sürmene ve Pazar Orman İşletm

Trabzon'da 60 hektar alan yandı!

Alınan bilgiye göre, ilçenin Zahra Dağı mevkisindeki çalılık ve ağaçlık alanda dün gece saatlerinde ayrı ayrı noktalarda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Yangına, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünün yanı sıra Sürmene ve Pazar Orman İşletme şefliklerine bağlı arazöz desteğindeki ekipler ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlilerince müdahale edildi.

Olay yerine giden Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Serencam ve Orman Bölge Müdürü Celal Pir'in koordine ettiği söndürme çalışmaları sonucu yangın daha fazla büyümeden söndürüldü.

Ekiplerin güçlükle söndürdüğü yangında, yaklaşık 60 hektar ağaçlık ve çalılık alan tahrip oldu.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yangının, söndürme çalışmalarına katılan görevlilerin fedakarca çalışmasıyla, yerleşim alanlarına sıçramadan söndürüldüğüne dikkati çekerek, ekiplere teşekkür etti.

Kızılcık, mevsimin kurak gitmesinin orman yangını riskini artırdığını ifade ederek, vatandaşları anız yakılmaması konusunda uyardı.

Yangının bir kişinin bahçesindeki anızı yakması nedeniyle çıkmış olabileceği üzerinde durulurken, olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel