Trabzon'da tüm engeller kalkıyor

Trabzon Belediyesi yeni hizmet binası çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen açılışa, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Selim Çelenk ve çok

Trabzon'da tüm engeller kalkıyor

Trabzon Belediyesi yeni hizmet binası çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen açılışa, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Selim Çelenk ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, yaptığı konuşmada, valilik olarak toplumun bilinçlendirilmesi için önemli programların yürütüldüğünü ifade ederek ''Bu projenin okul öncesi olmasının yanında, engelli çocuklarımızla ilgili olması büyük önem arz ediyor. Toplumumuzda engelli vatandaşlarımızın genelde algılanış şekli veya onlara bakış şeklimiz merhamet odaklı oluyor. Acıma duygusu ile birlikte gerçekleşiyor. Oysaki insanların handikapları fiziki bir olaydan kaynaklanıyorsa eğer, belli bir zaman aralığında bu yaralar kapanabiliyor. İnsanların merhametleri bu engelli vatandaşlarımızda daha derin yaralar açıyor. Asıl tamir edilmesi gerekenin bu olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Trabzon Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan ise böylesine önemli bir programa belediye olarak ortak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, ''Bu proje ile okul öncesi eğitim veren kurumların personelinin engelli çocukların eğitimi konusunda bilinçlendirilmesi sağlanacak ve aynı zamanda engelli yavrularımızın ebeveynlerinin de okul öncesi eğitim hakkında desteklenmeleri sağlanacaktır. Yani bu proje ile engelli çocuğu olan ebeveynlerden bu yavrularımıza eğitim verecek görevliye kadar toplumun her kesiminin bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir'' diye konuştu.

     Milli Eğitim Müdürlüğü olarak AB hibe fonlarından yararlanmak için 2005 yılında bir proje ekibi kurduklarını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı, ''Bu proje ekibimiz, okullarımızın yapacağı projelerde onlara yol göstermek, onların çalışmalarını kolaylaştırmak için görev yaptılar. Bu ekibimizle birlikte 2005 yılından bu yana Trabzon'da 114 proje yapıldı. Bu proje de onlardan biri. Bu proje ile birlikte Trabzon'da oranı gerçekten yüksek olan okul öncesi eğitim daha da artacaktır. Hem de engelli çocuklarımızın hakkı olan okul öncesi eğitimi onların ayaklarına getirmiş olacağız'' dedi.

Proje Koordinatörü ve Zehra Kitapçıoğlu Anaokulu Müdürü Melek Demir ise projenin 18 Aralık 2010 tarihinde başladığını söyledi.

Demir, Trabzon'da 36-72 ay aralığında okul öncesi eğitim görmeyen, çeşitli engelleri olan çocukların bulunduğunu ifade ederek, ''Projemizin çalışmalarına başladığımızda Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde kayıtlı 300 okul öncesi eğitim almamış engelli çocuğumuz vardı. Bu proje ile birlikte onlara ulaşmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

AB hibe fonlarından yararlanılarak gerçekleştirilecek olan proje ile okul öncesi eğitimin gerekliliği hakkında toplumun bilinçlendirilmesi, okul öncesi eğitim veren kurumların personelinin engelli çocuklar hakkında bilinçlendirilmesi ve 36-72 ay aralığında çeşitli engelleri olan çocuklara evde okul öncesi eğitim verilmesinin amaçlandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim