Trabzon İnovasyon merkezine kavuşuyor

Trabzon’a yapılacak olan İnovasyon merkezinin protokolü imzalandı.Trabzon’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’nin yapacağı İnovasyon ve Biyoteknoloji merkezinin protokolü Trabzon Valiliğinde, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, TOBB Başkanı

Trabzon İnovasyon merkezine kavuşuyor

Trabzon’a yapılacak olan İnovasyon merkezinin protokolü imzalandı.

Trabzon’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’nin yapacağı İnovasyon ve Biyoteknoloji merkezinin protokolü Trabzon Valiliğinde, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, TOBB Başkanı Rıfat Hiasarcıklıoğlu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun katılımıyla imzalandı.

TRABZON LOKOMOTİF OLMA POZİSYONUNU GÜÇLENDİRECEK

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz imza törenin de yaptığı konuşmada “Bugün Trabzon için çok önemli bir gün. Trabzon artık bölgede tarihten gelen ticaret sanayi ve ihracat kapısı. Son dönemde de önemli mesafeler kat etti. Bunun yanında da AR-GE ve inovasyon alanında hükümetinizin pek çok yatırımları var. Trabzon’da faaileyete geçen Teknokentimiz Türkiye’de çalışmalar yapan sayılı Teknokentlerden bir tanesi. Bugün buna yeni bir halka ekliyoruz.  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin katkısıyla 5 milyon TL değerinde İnovasyon ve Biyoteknoloji merkezini inşallah Trabzon’da inşa edeceğiz.  Bunun protokolünü burada imzalayacağız. Trabzon’da bir diğer yatırım da Üniversitemizin katkılarıyla 10 milyon TL değerinde yapacak olduğu merkezi laboratuar. Dolayısıyla Teknokentimiz, Merkezi laboratuar ve TOBB’nin yapacak olduğu İnovasyon merkezi ve Biyoteknoloji merkezi ile beraber Trabzon AR-GE ve İnovasyon yenilikçi yatırımları, Biyoteknolojinin üssü olacak. Lokomotif olma pozisyonunu güçlendirerek devam ettirecektir. Yatırımımız hayırlı olsun” dedi.  

TRABZONLUNUN ZEKÂSI KAZANCA DÖNÜŞECEK

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada “Trabzon’a İnovasyon ve Biyoteknoloji merkezi inşa edeceğiz. Bu hayırlı işin protokolünü hep beraber imzalayacağız. Bu merkezin Trabzon’a kazandırılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum. İnovasyon merkezi aslında Karadenizlinin müthiş zekâsının kazanca dönüşeceği merkez olacak yer burası. Bizim Trabzon’umuzda bu zekâ var şimdi bunun kazanca, yatırıma dönüşeceği bir merkez olacak. Eğer herhangi bir kişi yapacağı bir işi varsa buna her türlü desteği burada sağlayacağız. 6 ay içinde şirketini kurup fatura keser hale gelecek. Burada kuluçkaya yatacak bu projeler. Trabzon’umuza bu hayırlı eseri kazandırmaktan dolayı büyük bir heyecan içindeyim” dedi.

Edinilen bilgiye görede 5 Milyon TL'lik projenin yüzde 75'lik kısmının DOKA(Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı)'nın karşılayacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel