Trabzon Havalimanı'da yoğunluk artıyor

 Doğu Karadeniz'e 56 yıldır hizmet veren Trabzon Havalimanı'nda, yolcu sayısı her yıl artıyor. İç ve dış hatlar olmak üzere yıllık 3.5 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanı 1 milyon 377 bin 244 metrekarelik alana kurulu. Bu sayede aprona 7 büyük gövd

Trabzon Havalimanı'da yoğunluk artıyor
 Doğu Karadeniz'e 56 yıldır hizmet veren Trabzon Havalimanı'nda, yolcu sayısı her yıl artıyor.
 
İç ve dış hatlar olmak üzere yıllık 3.5 milyon yolcu kapasitesine sahip havalimanı 1 milyon 377 bin 244 metrekarelik alana kurulu. Bu sayede aprona 7 büyük gövdeli uçak aynı anda park  edebiliyor. 1988 yılında geçici hudut kapısı ilan edilen havalimanı, tarifeli, tarifesiz, iç ve dış hat uçuşlarında yerli ve yabancı havayolu şirketlerine 24 saat esasına göre hizmet veriyor. Havalimanında, dış hatlara açık olması nedeniyle Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Emniyet Şube Müdürlüğü, Turizm Müdürlüğü, Maliye Birimi ile Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliği birimleri de yer alıyor.
 
Havaalanının 2008'de 14 bin 35 metrekare alan üzerine inşa edilen İç Hatlar Terminali, yörede başka havaalanı bulunmaması nedeniyle Artvin, Bayburt, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Ordu'dan gelen yolculara Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere birçok şehre direkt ya da aktarmalı uçuş imkanı sağlıyor. Dış Hatlar Terminali'nden ise bazı ülkelere direkt uçuşlar gerçekleştiriliyor.
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün istatistiklerine göre, Trabzon Havalimanında 2007 yılında iç ve dış hatlarda 1 milyon 482 bin 760 yolcu geliş  ve gidiş yaparken, bu rakam bu yılın ocak ve haziran dönemini kapsayan 6 ayda 1 milyon 229 bin 259 oldu.
 
Posta, bagaj ve kargo miktarı 2007 yılında bin 622 tonken bu rakam geçen yıl 24 bin 717, 2013'ün Haziran ayına kadar olan dönemde ise 13 bin 104 ton olarak gerçekleşti.
 
Hava yolu ulaşımına rağbet gösterilen yörede, Trabzon Havalimanı'nın 2007-2013 yılları arasında iç ve dış hatlar yolcu trafiği şu şekilde gerçekleşti:
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel