Rize'nin doğasına hayran kaldılar

Kastamonulu iki esnaf bisikletleri ile çıktıkları Türkiye turuna Artvin'den başladılar. Çılgın bisikletçiler dört etaptan oluşacak olan turda tüm Türkiye'yi bisikletleri ile dolaşmayı planlıyorlar. Artvin’den başlayan turun Rize geçişinde muhteşem doğaya

Rize'nin doğasına hayran kaldılar

Kastamonulu iki esnaf bisikletleri ile çıktıkları Türkiye turuna Artvin'den başladılar. 

Çılgın bisikletçiler dört etaptan oluşacak olan turda tüm Türkiye'yi bisikletleri ile dolaşmayı planlıyorlar.
 
Artvin’den başlayan turun Rize geçişinde muhteşem doğaya hayran kaldıklarını söyleyen bisikletçiler, herkese bisiklet sporunu yapmalarını tavsiye ettiler.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir döner büfesi işlettiğini belirten Mithat Erdem “Büfeyi kapatıp arkadaşım ile Türkiye turuna çıktık. İlk etapta biraz zorlandım. Git gide hamlığı atarak daha hırslı bisiklet sürmeye başladım. Bisiklet sporunu tüm herkesin yapmasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.
 
Günde 60 km kat etmeyi planladıklarını belirten gezgin bisikletçilerden Murat Demir ise "Tura çıkarken bazı unsurları unuttuk. Karadeniz'in muhteşem doğasını gördükten sonra hızlı ilerleyemiyoruz. Dört etaptan oluşan bir Türkiye turu yapacağız.
 
Belli aralıklarla yapılacak turlarla bu iki yıl sürecek. 12 ay sonunda Kastamonu’ya ardından da İstanbul’a geçeceğiz. İstanbul turu ardından İzmir ve Antalya’ya geçeceğiz. Ardından da doğu illerimizi ziyaret edeceğiz. Karadeniz’den başlayan turumuz yavaş ilerliyor. Bir tarafımızda Kaçkar dağları, bir tarafta milli parklar, Ayder Yaylası ile Türkiye’nin en güzel yerindeyiz. Karadeniz sahili zaten her yeri güzel, ayrım yapmak istemiyorum. Görsel şölen eşliğinde bir tur gerçekleştiriyoruz.
 
Tura çıkacak bisikletlere bu bölgeden geçerken daha çok zaman ayırmaları konusunda bir fikir veriyorum. Biz aynı zamanda spor yapmak için bu tura çıktık. Yapılan araştırmalar sonucu nüfusumuzun obezleştiğini gösteriyor. Bilinçli insanlar mutlaka spor yapıyor. Bizde hangi sporu yapabiliriz düşünürken en mantıklısı bisiklet sporu oldu. Şu an muhteşem bir zevk alıyorum. Tüm herkese bu sporu tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel