Ramazan öncesi Trabzon pazarı

Cuma günü başlayacak Ramazan öncesinde ‘İftar’ ve ‘Sahur’da sofraları süsleyecek meyve, sebze ve unlu gıda mamullerinin Trabzon pazarındaki fiyatlarını Haber61.Net olarak yerinde inceledik. Orta gelirli bir aile bütçesine göre yapmış olduğumuz araştırmada

Ramazan öncesi Trabzon pazarı

Cuma günü başlayacak Ramazan öncesinde ‘İftar’ ve ‘Sahur’da sofraları süsleyecek meyve, sebze ve unlu gıda mamullerinin Trabzon pazarındaki fiyatlarını Haber61.Net olarak yerinde inceledik.

 

Orta gelirli bir aile bütçesine göre yapmış olduğumuz araştırmada Ramazan ayı’nın ilk günlerinde oruç tutan vatandaşların bütçesini en çok yakan meyve Karayemiş olacak.

dsc_0026.jpg

Kadınlar pazarında karayemiş’in kilosu 4 TL’den alıcı arayacak iken en ucuz meyve ise karpuz 50 krş’dan oruç tutanların vazgeçilmezi olacak.  

karpuz.20120717133603.jpg

 

 

Sebzelerde ise el yakan her ramazan olduğu gibi bu ramazanda rekoru elinde bulunduran ‘Ayşe Kadın’ şeklinde adlandırılan Fasulye oldu.

 

dsc_0016.jpg

 

Ayşe Kadın Fasulyesi 3.5 TL’den alıcı beklerken yine pazarların en ucuz sebzesi olan soğan ile patates her yemeği ve salatayı 1 TL’ye süsleyecek.

 

 

Ramazan’da sofraları etli yemekle süsleyecek olan orta gelirli vatandaşlar ise biraz üzülecek. Et 21 TL’den Kıyma İse 19 TL’den alıcı arayacak. Beyaz ette ise Bütün Tavuğun Kilosu 4.5 TL olacak. Böylelikle Ramazan ayına has ve özgü olan Güveç yapmak isteyen Vatandaşların elleri yanacak.

 

dsc_0025.jpg

 

Halk pazarında yapmış olduğumuz diğer fiyat incelemesi ise Karadeniz sofrasının vazgeçilmezi olan Balık.

 

dsc_0022.jpg

 

Mevsimden kaynaklanan çeşitlilikte pazarda Somon ve Alabalık bulunmakta Somon 8 TL’den Alabalıkın tanesi  ise 2 TL’den soframıza gelecek.

 

dsc_0024.jpg

 

 

Ramazan sofralarının ünüyle meşhur pidesi ise sofralarımıza 700gr susamsız pide 2,5TL 700gr Susamlı pide ise 3TL olacak.

 

dsc_0021.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel