Tiyatrocu Yüce'nin son oyunu

 Bursa’da dün inşaat halinde bir binanın 14’üncü katından atlayarak intihar eden İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Mesut Yüce, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda son yolculuğuna uğurlandı.Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümü’nü bitir

Tiyatrocu  Yüce'nin son oyunu

 


Bursa’da dün inşaat halinde bir binanın 14’üncü katından atlayarak intihar eden İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Mesut Yüce, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümü’nü bitirdikten sonra 2000’de Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda göreve başlayan Yüce, geçen yıl İstanbul Devlet Tiyatrosu’na tayin oldu. Psikolojik problemleri olduğu iddia edilen Yüce, dün yaz tatili için geldiği memleketi Bursa’da, Doğanbey Mahallesi’nde yapımı süren TOKİ inşaatından atlayarak intihar etti.

Yüce için bugün Bursa Devlet Tiyatrosu’nda tören düzenlendi. Bursa ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan çok sayıda sanatçının katıldığı törende, anne Seydiye Yüce ile baba Halim Yüce gözyaşlarına boğuldu. Mesut Yüce’nin ağabeyi Murat Yüce’yi de yakınları sakinleştirdi. 

Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Halil Balkanlar, “Acımız çok büyük” derken, Mesut Yüce’nin ev ve asker arkadaşı Suat Karausta ise, “Çok namuslu biriydi. Bir avuç namuslu insanlardandı. Çok yürekliydi” dedi.

Törende konuşan baba Yüce, oğlunun son oyununu kendisine oynadığını söyleyerek, “Kendisiyle konuştuğumuzda tiyatroyla alakalı çok büyük projeleri olduğunu söyledi. Arkadaşlarının da kendisine destek verdiğini aktardı. Ben de, ‘İnşallah oğlum’ diyerek kendisine moral verdim. Ama o son oyununu bana oynadı. İçim yanıyor. O her şeyimi yaktı, bir evi yaktı. Son oyununu bana oynadı” diye konuştu.

Yüce’nin tabutunu tiyatrocu arkadaşları alkışlar eşliğinde omuzlarına alarak cenaze aracına koydu. Cenazesi önce baba evine götürülen Mesut Yüce, Çırpan Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığında toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel