Ovit yolu ulaşıma kapandı!

Doğu Karadeniz bölgesinin yüksek kesiminde dün gece hava sıcaklığının da düşmesiyle kar etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle Rize'yi Erzurum'a bağlayan Ovit dağı geçidi dün gece ulaşıma kapandı. Edinilen bilgilere göre bölgenin yüksek kesiminde kar yağışı ha

Ovit yolu ulaşıma kapandı!

Doğu Karadeniz bölgesinin yüksek kesiminde dün gece hava sıcaklığının da düşmesiyle kar etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle Rize'yi Erzurum'a bağlayan Ovit dağı geçidi dün gece ulaşıma kapandı.

Edinilen bilgilere göre bölgenin yüksek kesiminde kar yağışı halen daha etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığı, Rize'nin İkizdere ilçesini Erzurum'un İspir ilçesine bağlayan 2640 rakımlı Ovit dağı geçidinde 30 santimetreye ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle dün gece kapanan Ovit dağı geçidi bu sabah ulaşım açıldı. Ancak bölgede çok yoğun kar yağışının devam ettiği ve yolun her an tekrar ulaşıma kapatılabileceği belirtildi.

Kar kalınlığının 5 santimetre olduğu Trabzon-Gümüşhane arasındaki Zigana dağında ulaşımda ise henüz bir aksama yaşanmıyor. Zigana geçidinin daha yükseklerinde ise kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu öğrenildi. Giresun ile Şebinkarahisar ilçesi arasındaki Eğribel geçidindede kar yağışının devam ettiği ancak ulaşımda şu anda bir sorun bulunmadığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel