Ordu'ya 5 Milyar TL yardım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Ordu’ya son 10 yılda 5 milyar TL yatırım yapıldı. Bunlar sadece birkaç bakanlığın yaptığı yatırımlardır” dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ordu’da V

Ordu'ya 5 Milyar TL yardım!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Ordu’ya son 10 yılda 5 milyar TL yatırım yapıldı. Bunlar sadece birkaç bakanlığın yaptığı yatırımlardır” dedi. 
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ordu’da Vali Kenan Çiftçi’yi makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu, ziyaretinde yaptığı konuşmada, Ordu’nun en büyük sorununun dere ıslahı olduğunu söylerken, “Ordu’da Topçam Barajı vardı onu bitirdik. Bu barajlar vesilesi ile kuzey ve güney olmak üzere çok sayıda tünel açıldı. Bunun dışında çok sayıda göletlere imza attık. Ordu’nun en büyük problemlerinden biri olan dere ıslahlarıydı. Şu ana kadar 28 tane dereyi ıslah ettik. Bundan sonrada ıslah çalışmalarımız devam edecek. Ordu’nun içme suyuna gelince, AK Parti hukümeti olarak içme suyu arıtma tesisimizin temelini attık. Ordumuzun 2050 yılına kadar ki, su ihtiyacını karşılayacağız. Ünye’nin su problemi vardı. Burada da arıtma tesisimizi tamamladık. Burada da 200 bin kişiye günlük 52 bin 300 metreküp su arıtabilecek olup, ilk kademede 26 bin 150 metreküp kapasite ile ham suyu arıtılacak. Çevre düzenleme çalışmaları ise devam etmektedir” diye konuştu.
Ordu’da yapımı devam eden Botanik Park ile ilgili konuşan Bakan Eroğlu, herkesin gelip göreceği güzel bir Botanik Park yapacaklarını belirterek, “Orman teşkilatımız çok güzel çalışmalar yapmaktadır. Son 10 yılda Ordumuza 535 bin hektar alanda çalışılmıştır. Ordumuzun bizden istediği önemli bir tesis vardı. DSİ de burada çalışmalarını sürdürüyor. Herkesin gelip göreceği bir Botanik Park yapacağız. Bu da Botanik Park, bu da yaklaşık 13 bin TL ye mal olacak bir projedir. Bu parkın hızlanması içinde gerekli ödemelerin yapılması için talimat verdik. Şu ana kadar da Ordu’ya 5 tane otomatik ölçüm istasyonu kurduk. 12 yere daha kuracağımızın sözünü verdik” şeklinde konuştu.
Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından Eskipazar mevkisinde yapımı devam eden Botanik Park'ta incelemeler bulundu.
 
20130803aw000633_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel