Kutay: Bu yetkiyi nereden alıyorlar

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında grup adına açıklama yapan Halkevleri Trabzon Şube Başkanı Sinan Kutay, dün Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun hidroelektrik santraller konusundaki tutumunu protesto etmek isteyen KTÜ Öğre

Kutay: Bu yetkiyi nereden alıyorlar

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında grup adına açıklama yapan Halkevleri Trabzon Şube Başkanı Sinan Kutay, dün Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun hidroelektrik santraller konusundaki tutumunu protesto etmek isteyen KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi öğrencilerin güvenlik güçlerinin şiddetiyle karşı karşıya kaldığını savundu.

Kutay, gerek anayasada gerekse uluslararası sözleşmelerde herkesin protesto ve gösteri, yürüyüş haklarının garanti altına alındığını belirterek, şunları kaydetti:

''Öğrencileri copla, tekmeyle susturmaya çalışanlar, bu yetkiyi kimden almaktadır? Öğrencilerin demokratik tepkilerine yönelik bu tahammülsüzlüğün nedeni nedir? Daha önce bir çok kere üniversite içerisinde benzer tarzda protesto yürüyüşleri ve eylemler olduğuna hepimiz şahit olduk. Ama protestolarda öne çıkan öğrencilerin renkli, yaratıcı eylem biçimleri ve talepleri oldu. Dün ise öne çıkan hırsla kalkanını gençlerin başına vuranların, demokrasi ile bağdaşmayan, şiddet, baskı ve eziyet görüntüleriydi.''

Kutay, Trabzon'un emekten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan kesimleri adına bu tür antidemokratik uygulamaları kabul etmediklerini söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde dün yaşanan arbedede 32 öğrenci gözaltına alınmış, öğrenciler daha sonra Cumhuriyet savcısının talimatıyla ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel