Fuhuştan yalın ayak kaçtı

Edinilen bilgiye göre Özbekistan uyruklu 27 yaşındaki Sulton Gulyamova, yaklaşık 10 gün önce Özbekistan'dan çocuk bakıcılığı yapması için bir kadın tarafından yanına 6 bin dolar verilerek İstanbul'a gönderildi ve Sadettin E. isimli bir kişinin telefon num

Fuhuştan yalın ayak kaçtı

Edinilen bilgiye göre Özbekistan uyruklu 27 yaşındaki Sulton Gulyamova, yaklaşık 10 gün önce Özbekistan'dan çocuk bakıcılığı yapması için bir kadın tarafından yanına 6 bin dolar verilerek İstanbul'a gönderildi ve Sadettin E. isimli bir kişinin telefon numarası verildi. Atatürk Havalimanı'na gelen Gulyaova'yı Sadettin E.'yi aradı. Sadettin E., Gulyaova'yı karşılayarak Bahçelievler Merkez Mahallesi'nde bulunan bir eve götürdü.

ZORLA FUHUŞ YAPTIRDIKLARI EVDEN POLİSE KAÇTI

İddialara göre Sulton Gulyamova'ya, Sadettin E, eve gelen erkeklerle zorla fuhuş yaptırdı. Yaklaşık 10 gündür kapatıldığı evde zorla fuhuş yaptırılan Gulyamova, önceki sabah erken saatlerde evden Yalın ayak kaçtı. Gulyamova daha sonra yolda gördüğü bir vatandaşın yardımıyla Bahçelievler Polis Merkezi'ne sığındı. Gulyamova'nın verdiği ifadeler doğrultusunda çalışma başlatan Bahçelievler Asayiş Büro ekipleri Sadettin adlı kişiyi normal vatandaş gibi telefonla arayarak, "Yabancı bir kadın bulduk. Sizin telefonunuzu verdiler. Polise götürelim mi diye aradık" dedi. Telefona çıkan Sadettin E.,'de, polise gitmemelerini kendisinin misafiri olduğunu gelip alacaklarını söyledi. Polis ekipleri buluşma noktası olarak verilen Yayla Meydanı'nda Sadettin E.'yi beklemeye başladı. Buluşmaya gelen Sadettin E., beraber yaşadığı Lıvdmula Repetkova, Kenan G., Şhasenem Takayeva ve Yorkinoy Sabırjonova gözaltına alındı. Bahçelievler Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen üst aramaları yapılan Lıvdmula Repetkova'nın çantasından içerisinde dövizlerin de bulunduğu yaklaşık 15 bin TL para ile Sulton Gluyamova'nın pasaportu çıktı.

ÇOCUK BAKICILIĞI YAPACAKSIN DİYE KANDIRILDI

Gulyamova verdiği verdiği ifadede, "Özbekistan'da maddi durumum bozuldu. İş arıyordum. Bir bayanla tanıştım. O da İstanbul'da çocuk bakıcılığı yapabilirmisin diye sordu. Bende evet deyince 6 bin dolar vererek uçağa bindirdiler. Öncesinde de İstanbulda da beni karşılayacak olan Sadettin adlı kişinin telefon numarasını verdiler. Atatürk Havalimanı'na indikten sonra Sadettin'i aradım. Beni arabasıyla alarak bir eve götürdü. Burada Sadettin'in beraber yaşadığı Lıvdmula Repekova, Kenan G., Şhasenem Takayeva ve Yorkinoy Sabırjonova bulunuyordu. Sadettin adlı kişi önce pasaportumu ardından da çantamda bulunan 6 bin doları aldı. Daha sonra Sadettin, senin için 8 bin dolar ödedim. Bu parayı bana ödediğin takdirde seni işe yerleştireceğim dedi. Daha sonra da beraber yaşadığı kadın olan Lıvdmula Repetkova artık fuhuş yapacağımı söyledi. Ben de kabul etmeyince beni darp ettiler. Daha sonraki günlerde de eve gelen erkeklerle beraber olmaya başladım." dediği öne sürüldü.

BAŞKALARINIDA AYNI YÖNTEMLE TUZAĞA DÜŞÜRMÜŞLER

"10 gün içerisinde yaklaşık 50'nin üzerinde erkekle beraber oldum. Fuhuştan kazanılan paralar ise Repetkova'da toplanıyordu. Kaldığım sürede yine Özbekistanlı olan Shasenem'in de aynı tuzağa düştüğünü öğrendim. Bizi Özbekistan'dan gönderen kadın, her birimiz için 4 bin dolar alıyormuş." dediği öğrenildi.

Sulton Gluyamova Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanesine gönderilirken, Sadettin E., Lıvdmula Repetkova, Kenan G., Markinev Sabirmali ifadelerinin ardından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na sevkedilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler