Kızılcık ve Gümrükçüoğlu Trabzon'u anlattı

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bir televizyon kanalında yayınlanan sabah kuşağı programına konuk olarak yapılması planlanan Trabzon Kent Müzesi hakkında bilgi verdi.  Programda proje ile ilgili

Kızılcık ve Gümrükçüoğlu Trabzon'u anlattı

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bir televizyon kanalında yayınlanan sabah kuşağı programına konuk olarak yapılması planlanan Trabzon Kent Müzesi hakkında bilgi verdi. 
 
Programda proje ile ilgili düşüncelerini belirten Vali Kızılcık, Trabzon’un 4 bin yıllık geçmişe sahip imparatorluklara başkentlik yapmış bir şehir olduğunu söyledi.
 
Kızılcık, Trabzon’un kültürünü, tarihini ve yaşam tarzının insalık ile paylaşılmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Kızılcık, “Özellikle globalizmin yaşandığı, her şeyin aynılaştığı bu dönemde insanların 4 bin yıllık tarihsel süreç içerisinde sürdürdükleri yaşam tarzları ve farklı tatları merak konusu oluyor. Dolayısıyla bu özelliklerin, bu farklılıkların, bu zenginliklerin insanlık ile paylaşılması fevkalade önemli buluyoruz.
 
İçinde bulunduğumuz tarihi Meydan örneğinde de görüldüğü gibi gerçekten Trabzon'umuz bu anlamda hazinelere sahip. Hem kırsalda hem şehir merkezinde sahip olduğumuz bu hazinelerin insanlık ile paylaşma ihtiyacı hissettik. Zaten Trabzon'umuz son yıllarda özellikle tarih ve kültürel yapıların restorasyonu ile marka kent olmanın yolunda emin adımlarla yürüyerek çok ciddi adımlar atıyor. Bu adımlardan bir tanesi de Kent müzesi. Bu anlamda Belediyemiz ile Çekül vakfı ve Valiliğimiz ile bunu inşallah bir yıl içerisinde gerçekleştirmiş olacağız” dedi.
 
Tarihsel süreç içerisinde kent insanın yaşam tarzının yansıtılacağı canlı bir Kent Müzesi yapacaklarını kaydeden Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ”Kent Müzesi ile her şeyden önce 4 bin yıllık derin bir şehir yaşantısı olan kentimizde insanların nasıl yaşadıklarını toplumumuzun yorumuna sunmuş olacağız. Müzemiz içerisinde ulusal ve uluslar arası aktivitelerin olduğu, tanıtıcı filmlerin döndüğü çok canlı bir yapıda hizmet verecektir. Bu yüzden Kent Müzemizin şehrin ortasında tarihi bir mekanda olmasına kara verdik” ifadelerini kullandı.
 
KENT MÜZESİ BİR YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK
Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi ve Çekül Vakfının ortaklaşa yaptığı projenin bir yıl içerisinde bitirileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon'umuzun tarihi dokusunu ortaya çıkarabilmek için, Kent müzesi önemli bir katkı sağlayacaktır. Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi ve Çekül Vakfının ortaklaşa yaptığı bu proje 1 yıl içerisinde halkımızın taktirine sunulacaktır. Bir taraftan kentsel dönüşümler devam ederken bir taraftan da kentsel yenileme ile tarihi dokuyu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Trabzon Kent Müzesi için Tarihi Kentler Birliği, Anıtlar Kurulu ve kent tasarım ofisimizin ortaklaşa yaptıkları çalışmalarla şehrimizin tarihini, yaşamını ve kültürünü yaşayacak ve yaşatacak bir müze oluşturma gayretindeyiz.
 
Trabzon Valiliğimizin de her alanda bize vermiş olduğu desteklerle bu projeyi hayata geçirmiş olacağız. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımız Erdoğan Bayraktar ile Milletvekillerimizin destekleriyle şehrimizi marka şehir yapmak için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel