Karadeniz'de yayla turizmi

Doğal güzelliği ve zengin bitki çeşitliliğiyle dikkati çeken Ordu'nun Çambaşı Yaylası'nın turizm merkezi olması için çalışmalar devam ediyor. Kabadüz ilçesi Yokuşdibi beldesine bağlı Çambaşı Yaylası, eşsiz güzelliğiyle görenleri büyülüyor. Çambaşı Yaylası

Karadeniz'de yayla turizmi
Doğal güzelliği ve zengin bitki çeşitliliğiyle dikkati çeken Ordu'nun Çambaşı Yaylası'nın turizm merkezi olması için çalışmalar devam ediyor.
 
Kabadüz ilçesi Yokuşdibi beldesine bağlı Çambaşı Yaylası, eşsiz güzelliğiyle görenleri büyülüyor. Çambaşı Yaylası'nda, yayla turizminin geliştirilmesi için karayolu, kayak merkezi ve otel çalışmaları sürdürülüyor.
 
Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya,  yaptığı açıklamada, Karadeniz yaylalarının insanları kendine hayran bıraktığını söyledi.
 
Doğal güzelliğinin yanı sıra yaylalarda farklı aktivitelerin yapılabilmesi adına çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Kaya, şöyle konuştu:
 
"Kültürel ve turistik çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması gerekiyor. Bu anlamda 2015 yılı sonuna kadar gerekli çalışmaların bitirilmesi lazım. Bu noktada da Kabadüz-Çambaşı karayolu ihalesi yapıldı. Standart bir karayolu yapılıyor. Güzergahlarda değişiklik yapılarak dümdüz, 12 metre genişliğinde çok harika bir yol ortaya çıkacak. Karayolu bitiminde vatandaşların kayak merkezine daha çok gelmesi bekleniyor. Yapılması beklenen oteller, restoranlar, günübirlik turlar ve yeşil hat yollarının da bir an önce bitmesiyle yayla turizminin gelişmesi bekleniyor. Karayolları, kayak merkezi, oteller kısmı ile altyapı kısmını bitirip, bu işin 2015 yılı sonuna kadar hedeflendiği zaman Çambaşı'nın ciddi derecede turizm merkezi olduğunu ve turistleri ne şekilde ağırlayacağımızın kanıtı olur."
 
Hem yerli hem de yabancı turistlerin bölgeye geldiğini ifade eden Kaya, "Çambaşı Yaylası ve çevresi için ciddi anlamda bir talep var. Bu anlamda da talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Şu an doğa güzelliğiyle yaylalarımızı ziyaret eden insanlar mutlu ve heyecanlı bir şekilde ayrılıyor. Burayı ziyaret edenler, gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri geziyor. Aynı zamanda yöresel ürünlerin satıldığı yerleri ziyaret ediyorlar" dedi.
 
Kaya, yayla şenliklerinin de ilgi gördüğünü ve bu sene yapılan şenliklere 40 bin kişinin katıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel