İzmir Fuarı'nda Karadeniz rüzgarı esecek

Karadeniz Federasyonları Konfederasyonu (KADEKON) işbirliğinde organize edilen Karadeniz etkinlikleri ile 82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Karadeniz rüzgarı esecek. Fuarın ilk konseri Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda 29 Ağustos Perşembe günü Grup Cefuka &

İzmir Fuarı'nda Karadeniz rüzgarı esecek
Karadeniz Federasyonları Konfederasyonu (KADEKON) işbirliğinde organize edilen Karadeniz etkinlikleri ile 82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Karadeniz rüzgarı esecek. Fuarın ilk konseri Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda 29 Ağustos Perşembe günü Grup Cefuka & Fuat Saka tarafından verilecek.
 
Karadeniz geceleri 30 Ağustos Cuma günü Selim Bölükbaşı & İbrahim Can ve 31 Ağustos Cumartesi günü Mustafa Şafak & Hülya Polat ile devam edecek. Karadeniz İlleri Halk Oyunları Yarışması ve Uluslararası Karadeniz Halk Oyunları Final Grupları gösterileri ise fuara renk katacak. Fuarda bu yıl ilk kez Karadeniz Sokağı oluşturuldu. Karadeniz Federasyonları Konfederasyonu (KADEKON) işbirliğinde oluşturulan sokak Cumhuriyet Kapısı ile Lozan Kapısı arasını kapsıyor. Bu yıl ilk kez bir bölge toplu olarak İzmir Enternasyonal Fuarı'na 5 bin metrekare alanda katılım gerçekleştirdi.
 
Karadeniz sokağında Rize, Giresun, Ordu, Trabzon, Samsun, Kastamonu, Bartın, Tokat, Çorum illeri ile bu illerin valilik, belediye, oda ve borsalar ile üniversiteleri ve tüm Karadeniz bölgesini kapsayan ürün ve el sanatları firmaları yer alacak.
 
İlki 2005 yılında Mardin ilimizle başlayan "Onur Konuğu İl" uygulaması, bu yıl Karadeniz'in en önemli liman kentlerinden biri Sinop'la sürecek. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ünlü filozof Diyojen'in şehri Sinop, görülmeye değer kültürel dokusu, yaşanılması gereken turizm değerleriyle, İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1/A no'lu hol'de yaklaşık 2 bin metrekare alanda yer alacak.
 
Sadece sanayi ve ticaret olanaklarıyla değil, kültürel zenginliği ve tarihi mirasıyla da fuara renk katacak Sinop; yöresel kültüründen, yemeklerine, el sanatlarından, örf ve adetlerine tüm yönleriyle 82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı'nda ziyaretçilerle buluşacak.
 
İŞTE; FUARDAKİ KARADENİZ ETKİNLİKLERİ (KADEKON İşbirliğiyle…)
 
29 Ağustos 2013 (KADEKON Trabzon Gecesi)
 
Yer: Yer altı Otopark Üstü Çim Alan - Kültürpark
 
Saat: 19.00 - 21.00
 
Gösteri: Karadeniz İlleri Halk Oyunları Yarışması
 
Saat: 21.30 - 23.30
 
Konser: Grup Cefuka & Fuat Saka
 
30 Ağustos 2013 (KADEKON Karadeniz Gecesi)
 
Yer: Fuar Açıkhava Tiyatrosu
 
Saat: 20.00 - 22.00
 
Gösteri: Uluslararası Karadeniz Halk Oyunları Final Grupları
 
Yer: Yer altı Otopark Üstü Çim Alan - Kültürpark
 
Saat: 21.30 - 23.30
 
Konser: Selim Bölükbaşı & İbrahim Can
 
31 Ağustos 2013 (KADEKON Karadeniz Gecesi)
 
Yer: Yer altı Otopark Üstü Çim Alan - Kültürpark
 
Saat: 20.00 - 22.00
 
Gösteri: Uluslararası Karadeniz Halk Oyunları Final Grupları
 
Saat: 22.00 - 23.30
 
Konser: Mustafa Şafak & Hülya Polat

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel