Irak’ta mahsur kalan Trabzonlular...

Irak güvenlik güçleri, hac mevsiminde çalışmak üzere Irak üzerinden Suudi Arabistan'a gitmekte olduğu belirtilen yüzlerce Türk'ü alıkoyduğunu bildirdi. Trabzon’dan da hac mevsiminde çalışmak üzere yaklaşık dört otobüs vatandaş yola çıkmıştı. Otobüste bulu

Irak’ta mahsur kalan Trabzonlular...

Irak güvenlik güçleri, hac mevsiminde çalışmak üzere Irak üzerinden Suudi Arabistan'a gitmekte olduğu belirtilen yüzlerce Türk'ü alıkoyduğunu bildirdi. Trabzon’dan da hac mevsiminde çalışmak üzere yaklaşık dört otobüs vatandaş yola çıkmıştı. Otobüste bulunan vatandaşların bazılarını Trabzonlu olduğu belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin denetimindeki İbrahim el-Halil gümrük kapısından aldıkları vizeyle, hac mevsiminde çalışmak için Irak üzerinden Suudi Arabistan'a gitmeye çalışıyorlardı.

Kafilede bulunan Trabzonlu Abdurrahman İskender’in oğlu Kadir İskender ise, “Babam pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra yola çıktı. Ancak Irak hükümeti geçişlerine izin vermiyor. Babam ve arkadaşları 5 gündür otobüsler, yol kenarları camiler ve boş arazilere kurulan çadırlar da yatıyorlar. Sürekli elektrik olmadığı için telefonlarının şarjı da bitti. Kendilerine ulaşamıyoruz endişeli bir şekilde bekliyoruz. Yetkililer bu konu hakkında bizlere açıklama yapmalıdır” ifadelerini kullandı

Yaklaşık 300 Trabzonlunun da bulunduğu kafile yetkililerden Arabistan’a gitmek için yardım bekliyor.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 

irak-ic-1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel