Sessiz salgın

 Küçük yaşlarda kafasından ciddi yaralanmalar yaşayanların ilerleyen yaşlarda suça karışma ihtimalinin daha fazla olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar ciddi kafa travmalarının beyinde yargılama ve kontrol etme becerilerini etkilediğini belirtti. Exeter Üniversit

Sessiz salgın

 

Küçük yaşlarda kafasından ciddi yaralanmalar yaşayanların ilerleyen yaşlarda suça karışma ihtimalinin daha fazla olduğu ortaya çıktı.
 
Uzmanlar ciddi kafa travmalarının beyinde yargılama ve kontrol etme becerilerini etkilediğini belirtti. Exeter Üniversitesi'nde yapılan araştırmanın amacı ise ileride yaşanabilecek bu tarz sorunların önceden önlenmesi. Exeter Üniversitesi Nöropsikoloji Araştırmaları Kliniğinden Profesör Huw Williams araştırma sonuçlarını "sessiz salgın" olarak nitelendirdi.
 
Araştırmaya göre İngiltere'de yaşayan 200 yetişkin erkek mahkumun yüzde 60'ının çocuk yaşta kafa travması geçirdiği ve ciddi bir hasar aldığı ortaya çıktı.
 
Uzmanlar nörogelişimsel bozukluğu olanların veya ciddi kafa travmaları geçirenlerin doğru ile yanlışı ayırt etmede sorun yaşadığını, hareketlerinin sonuçlarını anlayamadıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler