Gümrükçüoğlu doğalgaz çalışmalarını değerlendirdi

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Doğalgaz dağıtım hatları 2010-2011 yılında döşenen fakat devlet sahil yolunun Ayasofya ile Beşirli kavşakları arasındaki bölümün karayolları ağında olması ve ana hattın geçirilememesi dolayısıyla gaz

Gümrükçüoğlu doğalgaz çalışmalarını değerlendirdi

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Doğalgaz dağıtım hatları 2010-2011 yılında döşenen fakat devlet sahil yolunun Ayasofya ile Beşirli kavşakları arasındaki bölümün karayolları ağında olması ve ana hattın geçirilememesi dolayısıyla gaz verilemeyen ve söz konusu bölümün Trabzon Belediyesi'ne devredilmesi sonrası hızlı bir şekilde devam eden hat döşeme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 1Nolu Beşirli, 2 No'lu Beşirli ile Karşıyaka mahallelerinde 4 bin 300 daireye Ramazan Bayramı'nın sonrasında gaz verileceğini kaydetti.

Başkan Gümrükçüoğlu, Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmada 2013 yılında 40 bin metre polietilen ve 7 bin metre çelik boru imalatı yapılacağını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, Aksa Karadeniz Doğalgaz ile yaptıkları planlamaya göre 40 bin metreye ilave olarak bu yıl 14 bin metre daha polietilen hat döşenmesi kararını aldıklarını ve bunun neticesinde yetiştirebilmeleri halinde 2013 yılı sonuna kadar İnönü ve Yenimahalle'ye gaz verilebilmesi için gayret göstereceklerini dile getirdi.

Başkan Gümrükçüoğlu bugüne kadar kent genelinde 19 bin metre çelik, 88 bin metre polietilen, 21 bin metre Servis hattı yapıldığını ve 2 bin 174 adet servis kutusu yerleştirildiğini söyledi.

19 Mahallede doğalgaz çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, 18 bin 181 daire ve bin 298 işlerine doğalgazın ulaştırıldığını belirtti. Doğalgazda 11 bin 484 abone sayısına ulaşıldığına dikkat çeken Gümrükçüoğlu 10 bin 352 vatandaşın ise müşteri sözleşmesi yaptığına ve bu sözleşmeyi yapan müşterilerin yüzde yüze yakınının doğalgazı kullandığını söyledi.

Bir dairenin doğalgaz kullanabilmesi için 3 ila 5 bin TL arasında masraf yapıldığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Doğalgaz, kömüre ve oduna göre daha ucuzdur. Yapılan masraflar iki yıl içinde geri dönüyor. Bunun yanında evine tesisat yapan vatandaşlar masraflarını taksit taksit de ödeyebilmektedirler. Daha temiz ve yaşanılabilir bir kent için doğalgaz kullanımı çok önemli" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel