Kamalak Mursi'yi Erbakan'a benzetti

Kamalak, partisinin Trabzon’da düzenlediği genişletilmiş il divan toplantısına katılarak gündeme ilişkin konular üzerinde konuştu.Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi’ye yapılanları tasvip etmediklerini belirten Kamalak, bu konuda Batı’yı suçlayarak sözler

Kamalak Mursi'yi Erbakan'a benzetti

Kamalak, partisinin Trabzon’da düzenlediği genişletilmiş il divan toplantısına katılarak gündeme ilişkin konular üzerinde konuştu.


Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi’ye yapılanları tasvip etmediklerini belirten Kamalak, bu konuda Batı’yı suçlayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Mursi, bir darbe ile görevinden alındı. Halbuki Batı’nın en çok övündüğü şey demokrasi, insan hakları değil miydi? Mursi, milli iradeyle, Mısır halkının özgür iradesiyle iş başına gelmemiş miydi, gelmişti. Peki ne oluyor da görevinden alınıyor."


Dönemin Erbakan hükümetinin düşürülmesini anlatan Kamalak, Mursi’nin akıbetini merhum Erbakan’a benzeterek sözlerine şöyle devam etti: “Erbakan hükümeti niçin düşürüldü. Başarısız mıydı. Cumhuriyet tarihinde işçi, emekliye, memura yüzde 50 zam veren, bununla yetinmeyip arkasından yüzde 30 zam veren bir hükümete rastladınız mı? Cumhuriyet tarihinde Erbakan hükümetinden başka havuz sistemi kuran bir hükümet var mıydı? Hayır. Menderes’i iş başından uzaklaştıranlar kimleri iş başına getirdi. Kendine kul köle olanları. Mursi’yi görevinden uzaklaştıranlar kimi getirdi iş başına. Kendisine kul köle olanları yani uşakları. Peki merhum Erbakan’ı görevinden uzaklaştıran kimleri göreve getirdi bunları hiç düşündünüz mü. Eğer Genel Kurmayımız 2003 yılının 1 Mart’ında tezkereye destek vermiş olsaydı acaba bu generallerin başına çuval geçirilir miydi. Eğer o generaller tıpkı AK Parti’nin önde gelenleri gibi Ortadoğu projesi için eşbaşkan olma sevdasına katılmış olsalardı bugün Silivri mahkemeleri olur muydu acaba. Tarihçiler, siyasetçiler, sayın Başbakan, sayın Cumhurbaşkanı bunları hiç düşündünüz mü.”


Kamalak’ın konuşması sırasında “Mücahit Erbakan, Kamalak Başbakan” sloganları atılırken il divan toplantısı daha sonra basına kapalı devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler