Giresun'da katı atık tesisi ne zaman açılacak?

Giresun Valisi Hasan Karahan, Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde yapımı tamamlanan katı atık bertaraf tesisinin önümüzdeki yılın ilk aylarında hizmete girmesini hedeflediklerini söyledi.  Karahan, Katı Sıvı Atık İçme Suları Birliği Meclis Toplantısı

Giresun'da katı atık tesisi ne zaman açılacak?
Giresun Valisi Hasan Karahan, Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde yapımı tamamlanan katı atık bertaraf tesisinin önümüzdeki yılın ilk aylarında hizmete girmesini hedeflediklerini söyledi. 
 
Karahan, Katı Sıvı Atık İçme Suları Birliği Meclis Toplantısı'na başkanlık etti.
 
Burada konuşan Karahan, katı atık bertaraf tesisinin hizmete girmesiyle Giresun'un en önemli sorunlarından biri olan katı atık sorununun çözümünde sona gelindiğini belirterek, "Bu konu çok sürüncemede kaldı. Katı atık sorununun çözümünde tam bir seferberlik ilan ederek  2015 yılının ilk aylarından itibaren tesisin hizmete girmesini elbirliğiyle sağlayalım. Katı atıkların toplanıp tesise ulaştırılacağı aktarma istasyonlarının yerini belirledik. Önümüzdeki yıldan itibaren Giresun'da çöp sorunu diye bir şey kalmayacağına inanıyorum. Tesisin tam olarak hizmete girmesiyle ilimizin en önemli çevre sorununu çözmüş olacağız" diye konuştu.
 
Karahan, tesisin işletmesinin özel sektör tarafından yapılacağını, ihalenin de yıl sonuna kadar gerçekleştirileceğini dile getirdi. 
 
Toplantıda birliğin bütçesinin 15 milyon lira olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel