El bombalı saldırıda beraat

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bir birahaneye el bombası atılarak 9 kişinin yaralanmasına yol açtıkları iddiasıyla yargılanan 7 sanık, delil yetersizliğinden beraat etti.Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, yargılama aşamasında tahliye edilen sa

El bombalı saldırıda beraat

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bir birahaneye el bombası atılarak 9 kişinin yaralanmasına yol açtıkları iddiasıyla yargılanan 7 sanık, delil yetersizliğinden beraat etti.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, yargılama aşamasında tahliye edilen sanıklar Göksal Bahadır, Mustafa Yılmaz, Osman Taner Bahadır, Harun Aksoy, Cihan Bahadır ve Metin Bahadır ile tutuksuz sanık Bekir Doğan Gözaçan katıldı. Duruşmada, sanıkların avukatları Ali Sürmen ile Selçuk Yaprak da hazır bulundu. 

Duruşmada tanık Hatun Gaye Bahadır'ın ifadesinin alınmasının ardından esas hakkındaki son görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıklar hakkında olayla ilgili dava açıldığını ancak cezalandırılmalarına yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığı belirterek, beraatlerini istedi. 

Son sözleri sorulan sanıklar da olayla ilgileri bulunmadığını ve suçsuz olduklarını belirterek, beraatlerini talep etti. 
Mahkeme heyeti, isnat edilen suçu işlediklerine ilişkin yeterli delil bulunmadığı için sanıkların tamamının beraatine hükmetti.

Mahkemenin kararının ardından duruşma salonundan çıkan sanıklar, birbirlerine sarılarak sevinçlerini gösterdi. Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, Göksal Bahadır'ın tabancayla bacağından vurulması nedeniyle Bahadır ve Tosun ailesi arasında husumet olduğu belirtiliyordu. Olay günü sanıklardan Metin Bahadır, Osman Taner Bahadır, Cihan Bahadır, Harun Aksoy ve Mustafa Yılmaz'ın Vakfıkebir ilçesinde bir araya gelip Hüseyin Tosun'un Beşikdüzü'ndeki birahanesine el bombası atmaya karar verdiğinin öne sürüldüğü iddianamede, Bekir Doğan Gözaçan'ın da Osman Taner Bahadır, Cihan Bahadır, Mustafa Yılmaz ve Harun Aksoy'u otomobiliyle olay yeri yakınındaki restorana getirdiği ifade ediliyordu.

İddianamede, Cihan Bahadır ile Osman Taner Bahadır'ın birahaneye penceresinden el bombası atarak 9 kişinin yaralanmasına yol açtığı ileri sürülerek, bu 2 sanığın 9 kez kasten öldürmeye teşebbüs etme, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet, genel güvenliği tehlikeye sokma ve el bombası bulundurma suçlamalarıyla cezalandırılması isteniyordu. Bu kişilere yardım ettiği öne sürülen diğer sanıkların da azmettirme ve çeşitli suçlardan cezalandırılması talep ediliyordu. 

Beşikdüzü Cumhuriyet Mahallesi'nde, Hüseyin Tosun'a ait birahaneye 7 Mart 2009'da el bombası atılması sonucu iş yeri sahibi Hüseyin Tosun ile Necmi Çalık, İsmail Limandal, Serkan Alemdar, Mehmet Gümüş, Ahmet Yavuz, Mehmet Temel Tosun, Hamza Çilingir ve Ahmet Karadeniz yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel