Canalioğlu: Ülkemiz neden fındık ihraç edemiyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu Dünya fındık üretiminin %75’ini, ticaretinin ise %85’ini gerçekleştiren ülkemizde fındık üretimi, 2844 sayılı Kanun ve Bakanlar Kurulu Kararı ile izin verilen (eğimi %6’dan fazla 3 üncü

Canalioğlu: Ülkemiz neden fındık ihraç edemiyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu Dünya fındık üretiminin %75’ini, ticaretinin ise %85’ini gerçekleştiren ülkemizde fındık üretimi, 2844 sayılı Kanun ve Bakanlar Kurulu Kararı ile izin verilen (eğimi %6’dan fazla 3 üncü sınıf tarım arazileri ile 750 m rakıma kadar olan alanlar) sahaların bulunduğunu söyledi.

13 ilde; Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop, Giresun, Samsun, Kastamonu, Zonguldak, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Bartın’da yapıldığını ifade eden Canalioğlu,”Ülkemizde 322 bin üretici fındık üretimi yapmakta ve 2 milyon kişi geçimini fındıktan sağlamaktadır. Yıllık fındık üretimi ekolojik şartlara bağlı olarak 550 bin ila 800 bin ton arasında değişmektedir. Ancak; Ülkemizin ABD ve Avrupa Ülkelerinden fındık ithal ettiği haberleri yazılı ve görsel basında sıkça yer almaktadır.”dedi.

Canalioğlu,”Basında çıkan; “ABD ve Avrupa Ülkelerinden Fındık İthal Ediyoruz” haberleri doğru mudur? Fındık ithalatı ile ilgili haberleri doğru ise; Dünya fındık üretiminin %75’ni gerçekleştiren Ülkemizin bu ürünü ithal etmesinin gerekçeleri nelerdir?”sorularını sordu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel