Yabancı Öğrencilerin, TTSO Ziyareti

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerden bir grup, öğretim üyesi Prof. Dr. Alemdar Bayraktar ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)'yu ziyaret etti.TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Suat Hacısalihoğlu, kabuld

Yabancı Öğrencilerin, TTSO Ziyareti

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerden bir grup, öğretim üyesi Prof. Dr. Alemdar Bayraktar ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)'yu ziyaret etti.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Suat Hacısalihoğlu, kabulde yaptığı konuşmada, öğrencilere odanın yapısı ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Toplantının, Trabzon'da öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle tanışma amacı taşıdığını dile getiren Hacısalihoğlu, "Sizlerle bir tanışma toplantısı düzenlemek istedik.
 
Hepinizin okul sonrasına yönelik hedefleri var. Burada öğrenim gördüğünüz süre boyunca, hatta mezun olduktan sonra bu hedeflere ulaşmanız konusunda sizlere hangi konularda yardımcı olabileceğimizi birlikte konuşmak istedik." dedi.
 
Öğrencilere, okul dönemini verimli bir şekilde geçirmelerini tavsiye eden Hacısalihoğlu, Trabzon'da kaldıkları süre boyunca öğrenim gördükleri alanlarla ilgili staj yapma veya çalışma konularında kendilerine yardımcı olabileceklerini iletti.
 
Misafir öğrencilere ülkelerindeki firmaların temsilcisi olabilecekleri hatırlatan Başkan Hacısalihoğlu, "Öğreniminizi tamamlayıp ülkenize döndükten sonra ülkemizle, ilimizle ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.
 
Trabzon'da öne çıkan sektörlerde, işadamlarımızla birlikte çalışarak ülkenizde onların temsilcisi olabilir, hatta birlikte iş yapabilirsiniz. Bütün bu imkanları değerlendirmeniz konusunda sizlere elimizden geldiğince yardımcı olabiliriz." ifadelerini kullandı.
 
TTSO'nun faaliyetlerini yakından takip etmelerini de isteyen Hacısalihoğlu, bilhassa proje yazma ve girişimcilik eğitimlerine ilgi göstermelerinin önemine vurgu yaptı. "Günümüzde proje yazmadan hiçbir faaliyet yapılamıyor." diyen Hacısalihoğlu, "Uluslararası ticaretin nasıl yapıldığıyla ilgili eğitim almanız sizlere büyük yarar sağlayacaktır. Gerekirse bu konuda sizlere eğitim verebiliriz. Bunun yanında girişimcilik ve proje yazma eğitimleri de alabilirsiniz." diye konuştu.
 
Prof. Dr. Alemdar Bayraktar da KTÜ'de öğrenim gören öğrencilerin 1,82'sinin yabancı uyruklu olduğunu belirterek, "Bu öğrencilerden bir grupla birlikte buradayız. Öğrencilerimiz farklı ülkelerden geldiler. 4 yılın sonunda mezun olduklarında, kendilerini ülkemizin ve Trabzon'un gönül elçileri olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler