Bu da Formulaz!

Heyecanlı anların yaşandığı yarışta meydana gelen kazalarda 4 kişi yaralandı.Ardeşen ilçesi Tunca beldesinde bu yıl 3'üncüsü yapılan Formulaz yarışmalarına büyük ilgi vardı."Formula giderse Formulaz gelir" diyerek tüm dünyaya meydan okuyan 16 ila 57 yaş a

Bu da Formulaz!

Heyecanlı anların yaşandığı yarışta meydana gelen kazalarda 4 kişi yaralandı.

Ardeşen ilçesi Tunca beldesinde bu yıl 3'üncüsü yapılan Formulaz yarışmalarına büyük ilgi vardı.

"Formula giderse Formulaz gelir" diyerek tüm dünyaya meydan okuyan 16 ila 57 yaş arasında 81 yarışçı en iyi dereceyi elde etmek için bine yakın seyircinin coşkulu katılımıyla kendi tasarımları ve el emekleri olan tahta yarış arabalarıyla 1.3 km'lik özel parkurda kıyasıya mücadele etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
Ortalama 3 dakika süren etabı en hızlı bitiren ilk 3 yarışmacı ile en yaratıcı araba tasarımına sahip 4 katılımcı ödüllerini organizasyona katılan protokolden aldılar.

TAHTA ARABALARLA OTANTİK BİR YARIŞMA
Red Bull Formulaz geleneksel tahta araba yarışlarıyla yaratıcı ve aerodinamik tasarımları birleştiren otantik bir yarışma. Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışlar dünyanın herhangi bir yerinde büyük motor sporları organizasyonları aratmadı.

YARIŞI İZLERKEN HORON TEPTİLER
Yarışmayı izleyenler fırsat buldukça horon tepti. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yarışçılar ve seyirciler birbirleriyle kaynaştı. Yarışmacılar yaptığı tahta arabaların tasarımları arasında eski kamyonlara, Formula araçlarına, cankurtaranlara, arazi araçlarına benzeyen bir çok el emeği göz nuru araç vardı.

Bu kadar özenilerek yapılan tasarımların olduğu antika araba tasarımlı aracıyla +40 kategorisindeki İsmail Bayrak özel tasarım ödülünü kazandı ve ağırlığınca Red Bull'la ödüllendirildi.

ARAÇLAR TAMAMEN TAHTADAN YAPILMA
Red Bull Formulaz'a katılan araçlar pit alanında hakem heyeti tarafından kontrol edildi. Yarışa katılabilmesi için onay verilen araçlar tamamen tahtadan yapılan, 'Sırma Teli' dışında hiçbir metal aksam kullanılmayan maksimum uzunluğu 1.70cm, maksimum genişliği ise 70cm olanlardı.

Red Bull Formulaz'ı Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Topal da izleyenler arasındaydı. Yarışlar heyecan yaratırken istenmeyen anlar da yaşandı.

Yarışlarda meydana gelen kazalarda 4 kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel