Ve Karayılan ortaya çıktı!

İran ordusu tarafından 1 Ağustos'ta yakalandığı ve sonra tutuklandığı haberleri çıkan o tarihten buyana PKK tarafından yakalanma haberinin yalanlanmasına rağmen hiçbir yerde görüntüsü ve sesi yayımlanmayan PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın ilk

Ve Karayılan ortaya çıktı!

İran ordusu tarafından 1 Ağustos'ta yakalandığı ve sonra tutuklandığı haberleri çıkan o tarihten buyana PKK tarafından yakalanma haberinin yalanlanmasına rağmen hiçbir yerde görüntüsü ve sesi yayımlanmayan PKK'nın iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın ilk görüntülü mesajı 21 gün sonra ortaya çıktı.

Kandil'de bir dağ yamacında çekildiği belirtilen görüntülerde Karayılan, Kürt sorununun çözümü için tek çözümün Başbakan Erdoğan'ın İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'a çağrı yapması olduğunu söyledi.

Almanya'nın Köln kentinde stadyumda düzenlenen ve BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel ve Erol Dora' nın da katıldığı festivalde, Murat Karayılan'ın festival ile ilgili mesajı görüntülü olarak yayımlandı.

Roj TV'nin canlı verdiği festivalde görüntülü mesaj gönderen Karayılan'ın bir dağın yamacında konulan kürsünün arkasında durduğu ve hemen arkasında örgütün yöneticileri ile en arka sırada ise yüzlere puşi ile kapalı olan PKK'nın özel kuvvetleri tabir edilen örgüt mensuplarının bulunduğu görüldü.

Son aylarda meydana gelen toplumsal olaylar ve bu olaylarda yaşamını yitirenlerden söz eden Karayılan, "Benim için Türk medyası yakalandı, tutuklandı dediler. Bu yalandır. Bakın ben buradayım" dedi.

Murat Karayılan, toplumsal olaylarda Kürt çocuklarının ve gençlerin öldürüldüğünü bunların PKK'lı olmadığını ileri sürerek, "Kandil'de düzenlenen hava saldırısında da aralarında bebeklerin bulunduğu 7 sivil öldürüldü. Ben buradan ABD ve AB'ye sesleniyorum. Kim terör yapıyor. Kim teröristtir. Hakikatler gözler önündedir. Türkiye, Kürdistan'da terör uyguluyor.

Başbakan Erdoğan Kürt siyasetçilerini tehdit ediyor. Biz devlet terörüne karşı her zaman savaşacağız. Bu bizim temel hakkımızdır. Halkımız üzerinde baskı ve işkence vardır. Biz bunlara direneceğiz. Bugün bize yönelik saldırı konsepti vardır. Biz kendi öz gücümüz ve kuvvetimiz ile buna direneceğiz. Arkamızda kimse yoktur. Sadece dağlarımız ve halkımız vardır" dedi.

18 yıldır barışçıl çözüm istediklerini ileri süren Karayılan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkan Apo'ya bir çağrı yapsın. Daha önce Öcalan kendisine yönelik çağrı yapılması halinde sorunu kısa sürece çözmek için girişimlerde bulunacağını söylemişti. Başkan Apo önünün açılmasını istiyor. Tek şartımız budur. Biz şeffaf bir diyalog istiyoruz. Biz çağrı yapıyoruz, Türkiye saldırı düzenliyor. Özgürlük istiyoruz, dilimizi istiyoruz. Roj TV'yi kapatmak istiyor. 

Türkiye diplomasi ile bu davayı açtırdı. Dönem çözüm, özgürlük, ve başkan Apo'ya özgürlük yolunu açma dönemidir. Kürt halkı özgürlük ve statü istiyor. Hepinize başarılar diliyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler