Atık yağlar engellilerin ihtiyaçları için kullanılacak

Temiz Çevre Engelsiz Hayat" Projesi kapsamında toplanacak bitkisel atık yağlar, geri dönüşüme kazandırılarak elde edilecek gelirle engelli vatandaşların başta akülü araba olmak üzere pek çok ihtiyacı karşılanacak.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde

Atık yağlar engellilerin ihtiyaçları için kullanılacak

Temiz Çevre Engelsiz Hayat" Projesi kapsamında toplanacak bitkisel atık yağlar, geri dönüşüme kazandırılarak elde edilecek gelirle engelli vatandaşların başta akülü araba olmak üzere pek çok ihtiyacı karşılanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Çevre Koruma Vakfınca (TÜÇEV) düzenlenen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından desteklenen "Temiz Çevre Engelsiz Hayat" Projesi Trabzon'da başladı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, evlerde kızartmalarda kullanılan bitkisel yağların, kızartma sonrası kullanılmaz hale geldiğince lavabolara veya çöpe döküldüğü ve çevreye, su kaynaklarına büyük zarar verdiği belirtildi.

"Temiz Çevre Engelsiz Hayat" projesiyle ülke genelinde bitkisel atık yağların toplanarak çevre kirliliğinin önleneceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplanan bitkisel atık yağlar geri dönüşüme kazandırılarak elde edilecek gelirle engelli vatandaşlarımızın başta akülü araba olmak üzere pek çok ihtiyacı karşılanacaktır. Projenin uygulanması, evlerde kızartma sonrası pet şişe gibi kapalı kapta biriktirilecek yağlar, okul, cami, muhtarlık ve merkezi yerlerdeki toplama noktalarına yerleştirilen proje logolu yeşil bidonlara, kapalı pet şişeyle bırakılmak suretiyle gerçekleştirilecektir."

Uygulamada pilot il seçilen İstanbul, Ankara, İzmir , Bursa ve Trabzon'da proje logolu yeşil bidonların toplama noktalarına yerleştirildiği belirtilen açıklamada, toplama bidonlarının Trabzon'da 57 camiye konulduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel