Ali Şükrü Bey Trabzon'da anıldı

Son Osmanlı Meclis-i Mebusanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) ilk dönem milletvekili Ali Şükrü Bey, vefatının 92'nci yılında, Trabzon'daki mezarı başında anıldı. Ali Şükrü Bey'in, Boztepe mevkiisindeki kabri başında düzenlenlenen anmö töreninde

Ali Şükrü Bey Trabzon'da anıldı
Son Osmanlı Meclis-i Mebusanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) ilk dönem milletvekili Ali Şükrü Bey, vefatının 92'nci yılında, Trabzon'daki mezarı başında anıldı.
 
Ali Şükrü Bey'in, Boztepe mevkiisindeki kabri başında düzenlenlenen anmö töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ali Şükrü Bey'in şehid-i muazzez olduğunu söyledi.
 
Ali Şükrü Bey'in hayatını, vatana ve millete adadığını ifade eden Gümrükçüoğlu, "39 yıllık hayatına şerefli bir şekilde İslam mücahadesini, hürriyet, istiklal mücahadesini yerleştirmiştir. Hiçbir zaman kendi hayatından ve memleketinin idaresinden en küçük taviz vermemiştir. Bu kahraman, 39 yaşında katledilmiştir. Kendisini rahmetle anıyorum" dedi.
 
Konuşmalarının ardından anma törenine katılanlar, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.
 
Öte yandan, Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Hakan Usta, yaptığı  yazılı açıklamada, Son Osmanlı Meclisi Mebusanı ve Birinci Dönem TBMM milletvekili Ali Şükrü Bey'i, vefatının 92. yılında rahmetle andıklarını belirtti.
 
Ali Şükrü Bey'in idealist, özgürlükçü ve hukukun üstünlüğü mücadelesini veren bir kişi olduğunu vurgulayan Usta, "Meşrutiyetçi, dindar ve heyecanlı şahsiyetin Meclis'teki muhalefetine bir de gazete eklenince hunlarca katledildi" ifadesini kullandı.
 
Trabzon'da Ali Şükrü Bey'e resmi tören yapılması gerektiğini kaydeden Usta, Boztepe mevkisinde anıt yapılması, iade-i itibarının yerine getirilmesi gerektiğini, buna sessiz kalmayacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel