Giresunlu tiyatrocu toprağa verildi

 İSTANBUL’da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Giresunlu tiyatrocu 74 yaşındaki Sema Yazıcıoğlu toprağa verildi. 'Kör Sema' diye de tanınan ve Giresunspor'da da çeşitli görevler üstlenen Sema Yazıcıoğlu için kuruluşunda büyük emek verdiği, birç

Giresunlu tiyatrocu toprağa verildi
 İSTANBUL’da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Giresunlu tiyatrocu 74 yaşındaki Sema Yazıcıoğlu toprağa verildi.
 
'Kör Sema' diye de tanınan ve Giresunspor'da da çeşitli görevler üstlenen Sema Yazıcıoğlu için kuruluşunda büyük emek verdiği, birçok oyunda rol aldığı Belediye Şehir Tiyatrosu’nda tören düzenlendi. Ailesi, tiyatrocular, arkadaşları, sporcular ve sevenlerinin katıldığı törende Sema Yazıcıoğlu ile ilgili anılar dile getirildi. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Yazıcıoğlu’nun yaşamını Giresun sevgisi üzerine kurduğunu anlattı, yaşadığı süreçte kendisine gereken ilginin gösterilemediğini söyledi. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde Yazıcıoğlu'nu çok sevdiği tiyatro sahnesinden uğurladıklarını ifade eden Başkan Aksu, "Sokakbaşı'nda yapacağımız Kültür Merkezi’nde bir bölüme Sema Yazıcıoğlu’nun ismini vereceğiz. Giresun’un sanat, sosyal ve spor yaşamına büyük katkılar sağlamıştır. Sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.
 
FİLM GÖSTERİMİ
 
Törende oldukça üzgün oldukları görünen Yazıcıoğlu’nun eşi Nihal ve çocukları Mert ve Fırat Yazıcıoğlu yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Konuşmaların ardından Sema Yazıcıoğlu’nun yaşamını anlatan kısa bir film gösterimi yapıldı. Yazıcıoğlu'nun cenazesi, Merkez Hacı Miktat Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından Yeni Mezarlık’ta toprağa verildi.
 
Yaklaşık 100 tiyatro oyununda görev alan Sema Yazıcıoğlu Giresunspor'da antrenörlük ve masörlük yapmış, matbaacılık ve muhabirlik gibi birçok işte de çalışmıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler