Özgür Demirtaş kimdir?

Finans uzmanı olarak bilinen Kemal Özgür Demirtaş kimdir? Özgür Demirtaş hakkında merak ettiklerini sizler için derledik.

Özgür Demirtaş kimdir?

Türk finans profesörü, mühendis, akademisyen ve yazar unvanlarına sahip olan Özgür Demirtaş kimdir, nereli? İşte Özgür Demirtaş hakkında bilgiler.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR?
Özgür Demirtaş Ankara’da doğmuştur. Babası Şanlıurfalı annesinin bir tarafı Selanik göçmeni bir tarafı ise Afyonludur. İlkokulu Manisa’da lise eğitimini İzmir’de ve üniversiteyi Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde okuyup 1998 yılında mezun olmuştur.

27 yaşındayken finans alanında doktorasını kazanmış aynı yıl içerisinde Baruch College'da yardımcı doçent pozisyonunda çalışmaya başlamıştır. Buradaki Finans Bölümünde ve ardından İşletme Fakültesi'nde "öğretim alanında" en iyi öğretim üyesi seçilmiştir. 2005 yılında, tüm ana bilim dalları ve fakülteler arasında en iyi öğretim üyesi seçilerek "Üstün Öğretim Madalyası"na layık görülmüştür. 2004 yılından başlamak üzere, araştırmaları City University of New York tarafından 6 sene boyunca ödüllendirilmiştir.

ozgur-demirtas-kimdir.jpg

City University of New York’ta kalıcı bir akademik pozisyon elde ederek 2007 yılında doçent unvanına sahip olmuştur.

Özgür Demirtaş, 1 milyon profesör arasında ilk 20 içerisinde gösterilmiştir. 35’in üzerinde akademik yayın yapmış, özel yatırım fonları hakkındaki kitabı Academic Press tarafından basılmıştır. Demirtaş’ın çalışmaları dünyanın önde gelen akademik dergilerde yayımlanmıştır.

Özgür Demirtaş, şu anda birçok büyük şirket ve holding için danışmanlık yapmaktadır. Türkiye, ABD ve Avrupa’da onursal konuşmacı olarak etkinliklere ve panelist olarak düşünce kuruluşlarının faaliyetlerine katılmaktadır.

Demirtaş, Neslihan Küçükoğlu ile evli ve bir çocuk babasıdır.

"Prof. Dr. Özgür Demirtaş" isimli bir YouTube kanalı bulunmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler