Osman Pamukoğlu kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Emekli tümgeneral ve siyasetçi Osman Pamukoğlu'nun kim olduğu araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Osman Pamukoğlu kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Terör örgülerine karşı yürüttüğü mücadele ile tanınan ve emekli olduktan sonra siyasete de giren Osman Pamukoğlu'nun öz geçmişi araştırılıyor.

Osman Pamukoğlu'na dair merak edilenleri bu haberde bulabileceksiniz.

Osman Pamukoğlu kimdir?

Osman Pamukoğlu; emekli tümgeneral, yazar ve siyasetçi.

Pamukoğlu, PKK terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadele ile öne çıkmış ve tümgeneral rütbesiyle emekli olmuştur. Aynı zamanda Hak ve Eşitlik Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanıdır. Pamukoğlu, 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra 11 Temmuz 2015'te yapılan genel kurulda partisinin başkanlığını bıraktığını açıklamıştır. Yazar kimliğiyle de bilinen Osman Pamukoğlu, birçok kitap yazmış ve bu eserleriyle büyük başarılar elde etmiştir.

osman-pamukoglu-kimdir-1.webp

Osman Pamukoğlu'nun Hayatı

27 Aralık 1947'de Sinop'un Gerze ilçesinde doğan Osman Pamukoğlu; Selimiye Askeri Ortaokulu, Kuleli Askeri Lisesi, Kara Harp Okulu, Piyade Okulu, Kara Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Milli Güvenlik Akademisi'nde eğitim almıştır.

Pamukoğlu, 10 yıl Piyade subayı ve 16 yıl kurmay subay olarak çeşitli görevlerde bulunmuş, 1993'te Tuğgeneral, 1997'de ise Tümgeneral rütbesine ulaşmıştır.

2002 yılında Tümgenerallikten emekli olan Pamukoğlu, toplamda 43 yıl boyunca askeri üniforma giymiştir. Türk ordusu içinde 5 Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı'na sahip tek kişidir ve çeşitli ödüller almıştır. PKK'ya karşı gerçekleştirdiği operasyonlarda da önemli başarılar elde eden Pamukoğlu, 1993-1995 yılları arasında Hakkari'deki operasyonlarda dağdaki militan sayısını azaltarak dikkat çekmiştir.

Pamukoğlu, PKK'ya karşı mücadelenin mevcut tarz ve stratejisinin uygun olmadığını, askeri kayıplara yol açtığını savunmuştur. Askerlerin belirli noktalarda bulunmaması gerektiğini vurgulayarak, mehmetçiği hedef göstermemek adına karakolların kaldırılması gerektiğini ifade etmiştir. Mehmetçiğin her türlü coğrafyada bulunmasının önemine değinmiştir. Emekli olduktan sonra yazdığı kitaplarla da tanınan Pamukoğlu, cesur sözleri ve katıldığı televizyon programlarıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. Ayrıca, Çanakkale Savaşı hakkındaki düşünceleri ve yorumlarıyla da gündem oluşturmuştur.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler