Haber61'in ajandası- 27.10.2016

Haber61'in ajandası- 27.10.2016

Haber61'in ajandası- 27.10.2016

METİN KALAY’DAN ANLAMLI ÇAĞRI!
Beşikdüzü ilçe esnafının sevilen simalarından Metin Kalay sosyal medyadan oldukça anlamlı bir çağrıda bulundu.Bu çağrıya Trabzonspor Kulübünün duyarsız kalmaması gerek.İşte o paylaşım: “Sayın Trabzonspor kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ne seslenmek istiyorum. Bugünkü(dünkü) oynanacak maçın hasılatını Çorumspora bırakacagınızı duydum sevindim ve mutlu oldum.Sizden ricam şudur .Beşikdüzü 'nde esnafım. Esnaf arkadaşlarım adına da sizlere sesleniyorum. Büyük bir sel felaketi geçirdik,esnaflar olarak çok büyük maddi kayıplarımız oldu.Canlarimiz gitti,550 esnaf perişan bu esnaf kardeşlerimizin mağduriyeti gıderılmesı noktasında bir maçlık hasılatıda esnaf kardeşlerimize bir jest yapmanızı yüzlerini guldurmenızı bekliyor saygılarımı sunuyorum.Bu esnaf kardeşlerimiz yıllarca Trabzonsporumuzun yanında olduk olmaya da devam ediyoruz.Bir seferde sizler mağdur olan bu esnaf kardeşlerimizin yanınızda olun.Sizleri seviyorum,kongre delegesi olarak bu sesimi duymanızı istiyor,bir kez daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum”
**

KREDİ KARTI ÇILGINLIĞI!

Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre Türkiye’de 22 milyon kişi kredi kartı kullanıyor.Toplam kredi kart sayısı 49.5 milyon.Diğer bir deyişle cüzdanlarda ortalama 2.25 kredi kartı var.Her beş yetişkinden ikisi kredi kartı sahibi.Eylül 2016 itibarıyla toplam kredi kartı borcu 82 milyar lira.Bu hesaba göre kart sahibi başına düşen borç 3 bin 727 lira.Kredi kartı çılgınlığı noktasında haber61.net siyaset ajandasına konuşan vatandaşlar görüşlerini şu şekilde dile getirdi:Yusuf Sungur:”Piyasalar kartla dönüyor.Sıcak para yok.Trabzon yerelinde ise ciddi kriz var.Esnafta-vatandaşta borç batağında.Fındıkta para etmedi bu sene.Perişan bir hal var” Fatih Zengin:”15Temmuz darbe girişimi piyasalarda da sıkıntı yaratı hükümet her ne kadar çok daha büyük krizlerin önüne geçmiş olsa da dolar ve altındaki artış durmuyor.Halk mecburen hayatını krdedi kartlarla çeviriyor”
**

YARGIDA GERİ DÖNÜŞ BAŞLIYOR!

Kanun Hükmündeki Kararname’de (KHK) yer verilen sürpriz maddenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Hükümet, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ile kamudan tasfiye edilenlere, “yargı yolu”nu açmaya hazırlanıyor. Çıkarılacak kararname ile on binlerce kişiye, “Yargıya başvur, aklanırsan dön” denilmiş olacak. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli bu düzenlemenin ana hatlarını “Göreve iade için KHK geliyor. Öte yandan FETÖ mensuplarının ihracı var. FETÖ üyesi olmayanların sayısı çok düşük. Mağduriyet söz konusu değil, hatalar olabilir, onları düzeltiyoruz. OHAL biterken bir yetki vereceğiz idareye. Bu kapsamda hata tespit edilirse, düzenleme yıllar sonra da yapılabilecek” ifadeleriyle dile getirmişti.Kaynaklar, söz konusu maddenin nasıl düzenleneceğine ilişkin olarak, “Hukukçular madde üzerinde çalışıyor. İşin özü, kamudan atılanlara ve FETÖ kapsamında idari yaptırım uygulanan müteahhitlere ‘yargı yolu’nun açılmasıdır. Madde, bunu düzenleyecek” açıklamasında bulundu.Kaynaklar, FETÖ kapsamında bazı askerler, polisler, yargı mensupları ve eski kamu personeli hakkında devam eden yargı sürecine vurgu yaparak, “Çıkarılacak KHK, yargı süreçlerini etkilemeyecek” diye konuştu. KHK’larla hakkında işlem yapılan eski kamu personeli ve bazı müteahhitler, iç hukuk yolu kapalı olduğu için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurmaya hazırlanıyor. Hükümet, yeni çıkarılacak KHK ile iç hukuk yollarını işleterek, AİHM başvurularının da önünü kesmeyi ve bu konuda olumsuzluk yaşanmasının önüne geçmeyi hedefliyor.
**

DURMAK YOK YOLA DEVAM!

17 Ekimde apandis ameliyatı olan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş sağlığına kavuşarak görevinin başına döndü.Altunbaş geçen bu süre içinde kendisine gösterilen ilgiye karşı duygularını şu şekilde aktardı. “Bizden ilgi ve alakasını esirgemeyen,ziyaret eden,arayan soran,dualarında bizleri de unutmayan tüm sevenlerime,dostlarıma,arkadaşlarıma,hastane personeline,sosyal medyadaki kardeşlerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum.Allah sizlerin eksikliğini vermesin.Rabbim tüm hastalarımıza ŞAFİ ismi ile şifa nasip eylesin” Başkanlık sistemi ve yeni anayasa noktasında teşkilatlar olarak hazır olduklarını yapılacak program ve ziyaretlerle vatandaşın bilgilendireceklerini belirten Altunbaş “15 Temmuz sonrası ülkede oluşan birlik ve beraberlik havasının sürmesi için AK Parti teşkilatları olarak üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz.Daha huzurlu ve güvenli yarınlar için hepimiz el-birliği ile çalışacağız” dedi.
**

CANKURTARAN TÜNELİ NE OLDU?

Temeli, 29 Ekim 2010 yılında atılan Türkiye'nin en uzun tünellerinden biri olacak Hopa-Borçka arasındaki Cankurtaran Tüneli ne zaman bitecek? 2015 yılı sonunda hizmete girmesi planlanan Borçka-Hopa arasında ulaşımı 12 kilometre kısaltacak Cankurtaran Tüneli, aynı zamanda Karadeniz’i güneye, Erzurum üzerinden İran’a bağlayacak tünel 2016'nın son aylarına gelmemize rağmen bitirilemedi. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konuyu meclise taşıyarak şu açıklamayı yaptı: “Artvin'i Hopa'ya bağlayan Cankurtaran Tüneli bir bilinmezlikle karşı karşıya kalmıştır. İhale tarihinde bugün Başbakan olan dönemin Ulaştırma Bakanı projenin 910 günde biteceği gerçeğine rağmen bir pazarlık yapmış yüklenici firmayla iki yıl iki ayda bitirileceğine dair bir el sıkışması yapılmıştır. Gelinen noktada yedi yıllık süre dolmuş olmasına rağmen, yedi yıla yaklaşmış olmamıza rağmen tünelin ne zaman açılacağına ilişkin muamma devam etmektedir. Daha dün oradaydım, ne zaman açılacağı gerçekten bir belirsizlik hâlinde durmaktadır. Sayın Bakana da durumu söyledim. Artvin'i Hopa'ya bağlayan, Karadeniz'e bağlayan Cankurtaran Tüneli'nin açılmasında zaruret vardır. Bu konuda Hükümetin gerekli duyarlılığı göstermesini yöre halkı, yöre milletvekili olarak talep ediyoruz. Bu konudaki belirsizliğin bir an evvel ortadan kaldırılması gerekmektedir; bu konuda yöre halkının beklentisi de budur. Bunu yüce Meclis aracılığıyla Parlamentoyla paylaşmak istedim
**

TRABZON’DAN ARTVİN’E ATANDI!
Trabzon’un Akçaabat İlçesi SGK Müdürü olarak görev yapan Artvin Yusufelili hemşerimiz Kahraman Derece Artvin SGK il Müdürü oldu.Kendisine bu görevi layık görenlere teşekkür eden Kahraman Derece “doğup-büyüdüğüm memleketim Artvin’e hizmet edecek olmanın haklı gururunu yaşıyorum.Allah utandırmaz inşallah” dedi.Kahraman Derece’nin Akçaabat’ta görev yaptığı sürece başarılı olduğunu herkesim tarafından takdir topladığını dile getiren Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi’de “Hemşerimize yeni görevi hayırlı olsun.SGK Artvin’de emin ellere emanet.Hayatın tüm zorluklarına göğüs gererek bu makama kadar gelen Kahraman Derece kardeşimizle gurur duyuyoruz” dedi.
**

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam