2018 fındık hasat etkinliği Yomra'da yapıldı

Fındık hasadı etkinliğine üst düzey katılım.

2018 fındık hasat etkinliği Yomra'da yapıldı

Haber61 Haber Servisi

Trabzon'un Yomra İlçesi'nin İkisu Mahallesi'nde oluşturulan örnek bahçede hasat etkinliği yapıldı.

Trabzon'un Yomra İlçesi'nde yapılan örnek bahçede fındık hasadı etkinliğine, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyüp Ergan, TTB Meclis Başkanı Sebahattin Aslantürk, Trabzon Tarım İl Müdürü Cahit Gülbay, basın mensupları ve  vatandaşlaratandaşlar katıldı.

Bölge ve yöre insanı için fındığın önemli bir geçim kaynağı olduğunu ifade eden Trabzon Valisi Yüca Yavuz, "Burada çok başarılı bir projenin neticesini görmek üzere toplandık. Bu vesileyle fındık sezonumuzun da açılışını yapıyoruz. Ticaret Borsa'mızın, Tarım İl Müdürlüğü'müzün katkılarıyla gerçekleştirilen bu proje, fındığa emek verilirse gayret gösterilirse hele de bilimselliği de içine kattığımızda iyi bir netice almanın mümkün olduğunu gösteriyor. Fındık bölgemiz ve yöremizde önemli bir geçim kaynağı. Dünyada en çok üretim yapan ülkeyiz.  Fındıkta kaliteyi ve verimi arttırmak, aynı alandan daha çok verim almak için kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve konuya taraf olan herkes iyi niyetli bir şekilde projeye dahil oldu. Yapılan çalışmaların neticesinin iyi olduğunu görüyoruz. Projeye katılan bahçe sahibimize ve bu konuya emek veren fedakarlık yapan çiftçilerimize de çok teşekkür ediyorum. Şu anda projeye katılan çiftçilerimiz netice almaya başladılar. İki üç sene sonra tam verim alacaklar. Fındık üretim sektöründe bu projeyi Bakanlığımızın sevk ve iradesinde ilgili tüm taraflarla, ilimiz ve bölge genelinde tamamen yaygınlaştırmak gerekiyor. Ülkemizde diğer tüm sektörlerde olduğu gibi bu alanda da en iyi, en kaliteli ve en güzelini yapmanın azim ve kararlılığı içerisindeyiz." şeklinde konuştu.


Vali Yücel Yavuz ve katılımcıların konuşmalarının ardından etkinlik başladı.  Etkinliğe katıln herkes örnek bahçeye girerek fındık topladı. Adet olduğu üzere toplanan fındıklar toplayan kişinin oldu ve hatıra fotoğrafı çektirilip etkinlik sonlandı.

2018 fındık hasat etkinliği Yomra'da yapıldı

2018 fındık hasat etkinliği Yomra'da yapıldı

2018 fındık hasat etkinliği Yomra'da yapıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber