Diğer

Diğer

Yeni Trent Zumba ile dans ederek yağ yakın!

Herkese merhaba,

Bu hafta yeni trend  dans ederek kalori yakma spor aktivitelerinden  Zumba’dan bahsedeceğiz.

Evet yanlış duymadınız hem dans edeceğiz hemde spor yapacağız.Kulağa hoş geliyor dimi?

İsterseniz hemen Zumba nedir?ve nasıl yapılır? Sorularının cevaplarını bulalım.

ZUMBA; dinamik, heyecan verici, coşkulu ve kıpır kıpır müzikler eşliğinde dans adımları kullanılarak yapılan Latin esintili dans-fitness dersidir. Kısacası ZUMBA dans ile fitness’ın birleşiminden oluşan bir kardiyo programıdır. Her ZUMBA dersi bir parti tadında geçer ve katılımcılar dersin nasıl geçtiğini anlamadan hem kalori harcamış hem dans adımlarını öğrenmiş hem de eğlenmiş olarak dersten ayrılırlar. Zayıflatması, forma sokması ve dans adımlarını farkında bile olmadan öğrenilmesinin yanında ZUMBA çok eğlencedir.

zumba.jpg

Nasıl yapılıyor?

2009 yılından sonra Türkiye’de de yaygın hale gelen zumbanın en büyük özelliği eğlenceli bir şekilde dans ederek incelmenizi sağlamasıdır ve bu yönüyle tüm egzersizlerden ayrılır. Latin dans adımlarının kullanarak yapıldığı zumbada esas temel kendinizi müziğin ritme kaptırmanız ve aralıksız dans etmenizdir.Ateşli Latin müziklerini egzotik ritimleri ve dinamik egzersiz hareketleri ile birleştirerek fit ve zinde bir görünüm sağlıyor. Vücut çalıştırmayı partiye dönüştüren ZUMBA ile kalori yakmak ve kasları esnetmek hem çok kolay hem de çok eğlenceli.Deneyimli hocalar eşliğinde 40dk-60dk lık seanslar halinde yapılan Zumba seansında 500-1000kalori yakmak mümkün.

zumba-dansi.jpg

Peki Zumbayı Kim yapabilir?

Kalp  ve tansiyon problemi olmayan herkes zumba yapabilir.
Zumba Fitness’ın her yaş grubuna ve her zevke uygun programları var. Çocuklar için Zumbatomic ya da ileri yaştaki aktif kişiler için Zumba Gold, kaslarını yoğun olarak çalıştırmak isteyenler için Zumba Toning ve suda spor yapmayı sevenler için Aqua Zumba gibi programlar uygulanmaktadır.

Yavaş yavaş tüm dünyada çılgın dans sporu olarak bilinen bu spor aktivitesi ,ülkemiz ve bölgemizde de yaygınlaşmakta.Ülkemizde en çok bayanların ilgi  gösterdiği bu spor aktivitesine erkeklerde katılmaya kısmen başladı.

Amacınız kısa sürede dans edip eğlenerek kilo kaybetmekse haydi Zumba’ya

Mutlu ve sağlıklı kalmak dileğiyle….

zumba-kids-class.jpgzumba-video.jpg

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR