Recep Ergenç

Recep Ergenç

Önce iş lazım

Vaktinde çok önemli görevlerde bulunmuş bir bürokrat, Ahmet Nazif Zorlu’yu oğlu için iş istemek amacıyla ziyarete gider. Özetle; Oğlunun ABD’de doktora yaptığını, iş bulamadıklarını, bu nedenle hayata küstüğünü anlatarak, çocuğun kendini eve hapsettiğini ve bu duruma çözüm bulması için “himmetinize sığınmaya geldim” der.

Bu olayı Denizli’de anlatırken, Zorlu’nun da sesi titremektedir. Zorlu Babayı teskin eder ama salondakilerin de yürekleri cızz eder. Gençliğe önce iş lazım diyerek sözlerini tamamlar.

Ya diğer işsizler
Trabzonlu iş için, aş için hep göç etmiş. Göç sadece bizim değil, Doğu ve Güneydoğunun da alın yazısı gibidir. Gurbet için; Doğduğun değil doyduğun yer…” sözü nerelisin sorusuna yanıt niteliğindedir. O nedenle “bize her yer Trabzon’dur”. Bu nedenle Doğu Karadeniz (TR 90) Bölgesi en çok göç veren bölge oldu ve Güneydoğuyu geçtik.

Göç el yazısı gibi
Metropol şehirlerin yarattığı konforun cazibesi insanları kendine çektiğine hiç kuşku yok. Daha temel çekim nedeni ise iş bulabilme ümidinin çok daha yüksek olduğudur.

Trabzon’da 26 sektör genel destek kapsamında oldu da ne oldu
“Kurumlar vergisi %90 oranında beş yıl muaf ve SGK İşveren payı da Devletten. Bankadan para kullanırsan (kredi) beş puanını devlet ödeyecek…

DOKA bir taraftan, TKDK diğer taraftan yatırım yapacaklara %50 hibe dağıtıyor.
I ıh…

Yürürlükte olan teşvik de hibeler de çare olmadı. Yeni teşvik paketi hazırlanıyor. Elbette bu paket Türkiye için olacak, bakalım Doğu Karadeniz için hangi sektör ya da sektörler teşvik kapsamına girecek. Desteklenecek sektör ya da sektörlerle ilgili TR 90 Bölgesi yatırım alabilecek mi?

Önce iş lazım
Spor tesisleri, açılan hastaneler gazetelere yansıyan haberlere baktığınızda, Trabzon’da olağan üstü şeyler oluyor.
İnanılmaz ama Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımlar gerçekleştiriliyor.
Örneğin Akyazı koyu dolduruluyor. Bu dolgu alanına Stadyum, Oto Gar, Otel, AVM vb tesisler yapılacak.

AB Gençlik oyunları nedeniyle akıl almaz spor tesislerine kavuştuk…
KÖYDES ve BELDES’e müthiş destekler alıyoruz.
Kentsel dönüşümler ve yolların genişlemesi için istimlâkler yapılıyor.
HattaTrabzon 12 il ile birlikte Bütün ya da Büyükşehir olacak. Göç ise sürüyor

Muhammet Bozali’nin maili; Gelin ilçe ya da köyünüze yatırım yapın

Sayın Recep Ergenç
Yükesk İstişare Konseyi Üyesi/ Genel Sekreter
Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD)

Bu maili yada içeriğini Trabzon’da ya da dışında yaşayan ve ilçesine, köyüne yatırım yapmak isteyen tarımsal sanayi ile iştigal eden hemşerilerimize lütfen duyuralım. Geniş bilgi için beni de arayabilirsiniz.Ciddi bir istek yada duyarlılık olursa ayrıntılı bilgi için orada bile bir toplantı düzenleyebiliriz.Saygılarımla.....

Trabzon’da TKDK’nın %50 Hibe vererek Destelediği Yatırımlar ve Türleri 
-Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması : Mevcut Tesislerin Modernizasyonu veya Yeni İşletmelerin Kurulması, Su ürünlerinin İşlenmesi için gerekli İnşaat işleri, Su Ürünlerinin işlenmesi, soğutulması, paketlenmesi ve pazarlanması için gerekli makine alımı.
-Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi : Kültür Balıkçılığı Çiftliklerinin Tesis ve Ünitelerinin yapımı, genişletilmesi ve modernizasyonu.

-Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi : Arıcılık, Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştirilmesi, Süs Bitkilerinin Yetiştirilmesi.
 -Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi :Trabzon Ekmeği,Trabzon Pidesi, Trabzon Simiti,Trabzon Tereyağı,İmansız Peynir, Kolot Peyniri, Laz Böreği, Akçaabat Köftesi, Fındık, Siyah Çay vs gibi Yerel Gıda Ürünleri ve Hasır işi, Müzik Aletleri Yapımı, Dokumacılık, Ahşap İşleri vs Geleneksel El Sanatları…

-Kırsal Turizm : Pansiyon ve Mikro Ölçekli Konaklama Tesisleri: (En fazla 15 yatak) yayla,dağ,çiftlik ve köy evleri, bungalov gibi binaların inşası, Yeme-İçme (Lokanta, Pastane, Kahvaltı Yerleri) gibi tesislerin kurulması.

Başvurular Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne 01.02.2012-20.02.2012 tarihleri arasında alınacaktır. Başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi , İl Koordinatörlüğümüz Web adresne https://www.tkdk.gov.tr/ ve Yardım Masasına (ALO TKDK 444 85 35) yönlendirilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.

Muhammet BOZALİ Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu / Trabzon İl Koordinatörü/ Tel : 0 462 225 03 85 /Dahili:6880-6853

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR