Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

İnce ince bir kar yağdı!

Turgay Beşyıldız – ERZURUM’dan yazıyor.

Erzurumspor, küme hattından tırmanışa geçebilir miyim diye baktığı bu karşılaşma da, UEFA’ya katılma iddiasını sürdürmek isteyen Trabzonspor’da, üç puan için mücadele ettiler.

Oyunun ilk yarısında, rakibine oranla daha sıkıntılı pozisyonlar yaratan ev sahibi ekip oldu.

Özellikle ilk 45 dakikada mavi beyazlılar, Fardal Opseth, Samuel Eduok ve Kone ile gole çok yaklaşmıştı ama olmadı.

Hele de Samule Eduok’un serbest atışta yan direkten geri gelen topu, Trabzonspor adına yürekleri ağza getirdi!

Oyunu kendi takımı adına devamlı forse eden, Fransız oyuncu, eski Manchester Utd.lı Obertan, dadaş tribünlerini hop oturttu, hop kaldırdı.

Konuk ekip de ise Ekuban ve Rodallega’nın kaçırdığı goller akıllarda kaldı.

Bu maçtan önce her iki takımın U21 maçı, Palandöken’de Erzurumspor’un 2-0’lık galibiyetiyle sonuçlanırken, Trabzon’da oynanan U19 karşılaşması da, Trabzonspor’un 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Bunu da bu arada bir hatırlatma yapalım.

*

Etrafındaki dağlar karla kaplı Erzurum’da, karşılaşma 8 derece altında oynanırken, Ali Palabıyık’ın başlama düdüğüyle ince ince kar yağışı da atmaya başlamıştı.

Dadaşlarda sakat olan Egemen ve Muhammed Reşat yer almazken, bordo mavililer de cezalı olan ve sezonu kapatan Onazi’nin yanı sıra, sakatlıkları devam eden Abdülkadir Ömür, Pereira ve Kamil Ahmet kadro da haliyle yoktular.

Genç oyuncuların U19 ve U21 maçlarında yer alması nedeniyle, bordo mavililer bu 90 dakikaya 21 değil, 18 kişilik kadroyla çıktılar.

İkinci devreye ise hızlı başlayan ve oyunu genelde kendi sahasında kabul eden Erzurumspor önünde, Karadeniz ekibi oldu.

…Ve bunun neticesin de, Ekuban’ın ceza alanına kadar driplingle getirdiği topa vurduğu set şutun, üst direkte patlaması da, bu sefer ev sahibinin şansı oldu.

*

Bu karşılaşmadan önce, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve bir grup yöneticisi ile Erzurumspor’un Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş ve yöneticileri bir araya gelerek, komşuluklarını ve dostluklarını pekiştirmeleri çok güzel bir fotoğraftı.

Her iki taraftar topluluğunun, tribünler de bir birlerine saygılı davranmaları da 90 dakikanın en güzel anlarıydı.

İkinci yarıdaki ağırlığını hissettirmeye başlayan ve takımının bugün ki iyi isimlerinden olan Ekuban’ın ara pasını terden rakip ağlara yollayan Nwakaeme, günün tek golünün adı oldu.

Toure, sağ bekte sırıtmazken, ilerleyen dakikalarda pasif kalan Amiri’nin yerini Olcay’a bırakması, yerinde bir değişiklik oldu. Sosa’da son dakikalarda ayağına darbe alınca, yerini toprağı İbanez’e, Rodallega’da Murat Cem’e bıraktı!

Novak ve Ekuban’ın bu golden sonra kaçırdığı net gol pozisyonları ise Ünal hocayı oldukça sinirlendirdi.

23 bin 700 kapasiteli Kazım Karabekir Sdatyumu’n da yaklaşık 20 bin izleyici, maça olan güzel ilginin göstergesiydi.

*

Son 15 dakika içerisin de Erzurumspor adına Samuel Eduok’un bariz elle alıp attığı gol ile Nwakaeme’nin attığı golün öncesi de, Rodallega’nın yaptığı faul gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

Bana göre Erzurumspor, olduğu yeri ve küme düşmeyi hak etmiyor. Dilerim bir an önce, tehlikeli bölgeden çıkarlar. Taraftarları bence sahip çıkmaya devam etsinler, gördüğüm buydu.

Bu arada A Milli Takıma çağırılan Uğurcan'a da devam eden performansı ve bu maçtaki kalede sağlam duruşu nedeniyle kocaman bir alkış diyorum. 

Anlayacağınız her iki takımın karşılıklı birer direkten dönen topları ve geçersiz golleri, oyuna sadece renk katarken, yorgun çimlerin üzerinde ince ince bir kar, yağmaya devam ediyordu

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR