Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Bırak da oynasınlar Şansalan!

Türkiye Kupası’na katılır katılmaz, son şampiyon olarak Trabzon ekibinin kupaya veda etmesi, kupaya gözünü diken diğer rakiplerini sevindirdiğine eminim.

Kupada kendisine yakışmayan bu sonucu, Adana Demirspor önünde çıkan takım da ilk onbir de olmayan ve bu hafta ilk onbirine dönen 7 oyuncusuyla, bu 90 dakikanın favorisinin bordo mavililer olduğunu, maçtan yarım saat önce haber61.TV’ de yaptığım yorumda belirtmiştim.

Özellikle orada vurguladığım bir şey vardı. Üzerine basa basa söylediğim kumaşı iyi olan Jorge Djaniny idi. Ç.K Rizespor önünde özellikle Djaniny’den bir çıkış beklediğimi belirmiştim, yanılmadım. Gol attığından değil haaa… Ekip arkadaşlarına yardıma çok gidiyor. Daha mücadeleci ve iyi niyetli. Daha teknik ve geriye gelip kademe anlayışına katkı veriyor. İyi kumaş olduğunu yazmış ve söylemiştim, yanılmadım sanırım.

Abdullah Avcı’nın takımı, sezon başından beri bana göre Ömür ve Trodsen hariç, ilk kez ideal bir 11 ile sahaya çıktı. Maçın ilk 15 dakikasında her nedense oyunu kendi yarı alanında kabul eden ev sahibi, komşusu konuk ekibi bu süre içinde koklayıp, kollayıp, gözetledikten sonra sazı eline aldı ve hücum anlayışını rakip yarı alana forse etmeye başladı.

*****

Futbol ile ilgili kaleme aldığım son iki yazımda, kötü performanslarına dikkat çektiğim üçlü; Plaza, Diabate ve Bilal, artık kadro dışı. Karar doğru mu? Doğru. Dilerim kendilerini toparlayıp kapısı açık bırakılan takımlarına geri dönerler. Yoksa devre arasında menajerleriyle birlikte masaya yatırılırlar!

Hafif sakatlıkları olduğu söylenen Afobe ve Pereira, maç kadrosuna alınmayarak bence kendilerine ‘’Bir an önce kendinizi toparlayın’’ mesajı verildi.

Karşılaşma başlarken, her iki takımın Katar damgalı yayıncı kuruluşun, süper lig kulüplerine ödemeleri bir süredir yapmaması üzerine bir dakikalık protesto duruşu, aslında başka bir platform da tartışılması gereken bir konu. Sen MHK olarak düdüklerini doğru çaldırmazsan, ekranlardan maçları izleyenler, bu lige olan inançlarını yitirirler. Peki bu lige inanmayan futbol sever niye evine dekoder alsın ki? Ha, demek ki ligine Ligue1, Bundesliga ve Premier Ligi gibi vsb… Dürüstlüğü, düzgünlüğü ve güvenirliği kazandıracak ve liginin piyasa değerini arttıracaksın. Yoksa kimsenin inanmadığı bir lig için, kimse gidip dekoder almaz! O zaman da çok protesto duruşu izlersiniz.

*****

Her iki komşu takım da, her iki yarı da aynı kalenin aynı yan direğinde patlayan sert şutları Nwakaeme ve Skoda’dan geldi. Yine her iki takımın, İlk yarıda Trabzonspor’da Vitor Hugo’ya , Yeşil mavililerde de ikinci yarıda Tunay Torun’a ceza alanları içinde yapılanlar da, orta hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterseydi. Kimse de çok ses çıkarmazdı.

Tribünlerde takımların taraftarları olmaması, belli ki tüm lig de hakem triyolarını oldukça rahatlatmış, konsantre den zaman zaman uzaklaşıyorlar ve kolay, basit düdük çalıp artık sık sık VAR’a koşmuyorlar. VAR’a sık gitmemelerin de tembihli olsalar gerek ki, ev sahibinin aleyhine ilk yarıda, konuk ekibin de lehine ikinci yarıda verilen penaltıların, geçerliliği hiç kimse kusura bakmasın ama tartışılır. Trabzonspor’un aleyhine verdiği penaltı kararının, sanırım devre arasında yanlış olduğunu öğrenen Şansalan, ikinci yarıda da Rizespor’un aleyhine penaltı çaldı. Anlayacağınız Şansalan, ilk yarıda maçın ipini elinden kaçırdı.

Yaaaa Şansalan, bırak da iki takım oynasın, kim hak ederse o yensin. Niye yapman gerekenlerin dışında oyuna müdahale ediyorsun değil mi? Gerek yok.

Bu deplasmanların da, aslında hiç de kötü bir görüntü vermeyen, Başkan Hasan Kartal’ın takımı Ç.K Rizespor’dan çekinmedi değil Trabzon takımı... Rakibin oyun alanını daraltmaya ve kendi yarı sahasına girince oynatmamaya çalışan, as oyuncularına kavuşmuş bordo mavililer, son haftalara nazaran çok iyi mücadele etti ve iyi oynadı.

*****

VAR’ın başında oturan Bahattin Şimşek ile Özgüç Türkalp’a, sanırım odanın sıcaklığı vurunca uyuya kaldılar.

Ekuban ve Skoda’nın karşılıklı attıkları penaltılarla skoru eşitlemelerinin ardından, Djaniny sakin ve akıllı oluşu, son vuruşunda mağlubiyetten galibiyeti getirdi. Safa Kınalı, bu golü dikkatli ve bir kez daha izle, mutlak sana katkı sağlayacaktır.

ekipte Tunay, Yasin ve Kemal’in, Medical Park’ın sahibinde de Yusuf, Kamil Ahmet, Safa Ve Hosseini’nin, değişik dakikalar da oyuna dahil olması, isabetli değişikliklerdi ama bu varyasyonlar ev sahibine daha çok pozitif katkı sağladı.

Trabzonspor’un ikinci yarıda gelen ikinci golüne kadar iyi bir görüntü veren Stjepan Tomas’ın oyuncuları, her nedense yedikleri ikinci golden sonra, anlamsız bir şekilde oyundan düştüler ama kim ne derse desin Rizespor iyi bir takım. Tek eksikleri orta sahaya, çok eski oyuncuları Rizeli Hakan gibi, bir maestro!

Trabzonspor mu? Üç gün sonraki Hatay deplasmanı için, yarın sabah hemen start alıyor. Bu deplasmana gidilirdi ama Hatay’da da Corona belası çok üst seviyedeymiş. Bir de çoğu yeri de kapalı olunca biz ‘es’ geçtik. Burada önemli olan tam 48 yıl sonra Hatay deplasmanına ilk kez gidecek olan bordo mavili çocukların bu deplasmanı ’es’ geçmemeleri! 

Gişelerin önünde sabahlamıştık!..

Gişelerin önünde sabahlamıştık!..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR