Zongudak'ta korkutan kaza: 15 yaralı

Kazada yaralanan 15 kişi özel hastanelerde ve Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazaya sebebiyet verdikten sonra olay yerinden kaçan sürücü, kaza yerinden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta park ettiği TIR'ı bırakarak kaçtı.Kaza bugün saat 17.

Zongudak'ta korkutan kaza: 15 yaralı

Kazada yaralanan 15 kişi özel hastanelerde ve Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazaya sebebiyet verdikten sonra olay yerinden kaçan sürücü, kaza yerinden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta park ettiği TIR'ı bırakarak kaçtı.

Kaza bugün saat 17.30 sularında Ereğli Zonguldak karayolu üzerinde meydana geldi. İddialara göre Zonguldak'tan Ereğli istikametine giden 34 AZ 3431 çekici 34 TA 6779 dorse plakalı TIR sürücüsü Hasan Sümer, önünde ki bir başka TIR'ı solladığı sırada direksiyon hakimiyetini kaybederek önce sollama yaptığı ve Burçin Sarıkaya idaresinde ki 67 DK 827 çekici 67 DK 184 plakalı TIR'a daha sonra da Mehmet Yıldırım idaresinde ki 67 LU 197 plakalı Özel Maden ocağına ait işçi servisine çarptı.

67 DK 827 plakalı TIR ile de çarpışan minibüs sürücüsü minibüsü yol kenarında su kanalına atarak durdurabildi. Kazaya sebebiyet veren sürücü Hasan Sümer, kazadan sonra olay yerinden kaçarken, kazayı gören çevre sakinleri ve diğer araç sürücüleri yaralıların yardımına koştu. Minibüs içerisinde sıkışan bir işçi vatandaşlar tarafından kurtarılarak olay yerine gelen sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kazayı duyan minibüs sürücüsü Mehmet Yıldırım'ın oğlu Ergin Yıldırım, kaza geçiren babasına sarılarak gözyaşı döktü. Sinirlenen genç, kazaya katışan TIR' a tekme atarak etrafa saldırınca yakınları ve Jandarma ekipleri olayın büyümesini engellemek amacıyla araya girdi. Sakinleşen genç kaza hakkında bilgi almaya çalıştı.

Kazayı gören bir vatandaş ise beyaz renkli olduğunu söylediği TIR'ın iki araca çarparak kaçtığını söyledi.

Kazada, minibüs sürücüsü Mehmet Yıldırım ile birlikte yaralanan ve özel hastanelere ve Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan maden işçileri İbrahim Gedik, Şaban Uludağ, Kenan Acar, Tolga Gülhan, Recep Öcalan, Halis Uludağ, Süleyman Kocaman, Numan Kaya, Göksal Acar, Erdal Acar, Kadir Uğuz, Tezcan Yalman ve ismi alınamayan iki işçinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, bir işçinin çenesinin kırıldığı ve bir işçinin de minibüste sıkışmadan dolayı vücudunda ezilmeler olduğu öğrenildi.

Kazaya sebebiyet verdikten sonra önce kaza yerinden ve daha sonra da kullandığı TIR'ı park ederek kaçan Hasan Sümer ise jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Jandarma ekipleri kaza ile ilgili tahkikatı sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam