Yıl 2014 ama... Bunlar hala yaşanıyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeli çift, hastanede dünyaya gelen erkek bebeklerinin, yoğun bakım için kaldırıldığı özel hastanede kız bebekle karıştırıldığını iddia etti.Halep'te 1,5 yıl önce evlenen Ahmed Kurami ve Menel Hamd

Yıl 2014 ama... Bunlar hala yaşanıyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeli çift, hastanede dünyaya gelen erkek bebeklerinin, yoğun bakım için kaldırıldığı özel hastanede kız bebekle karıştırıldığını iddia etti.

Halep'te 1,5 yıl önce evlenen Ahmed Kurami ve Menel Hamdo çifti, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 6 ay önce Gaziantep'e yerleşti. Dünyaya gelecek ilk bebeğinin heyecanını yaşayan Menel Hamdo, Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde 9 Şubat'ta doğum yaptı. Çifte "erkek bebek" doğduğuna dair belge verilirken, kuvöz yetersizliğinden dolayı bebek özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak 9 gün sonra çocuklarını teslim alan çift, eve gittiklerinde kız bebekle karşılaşınca, bebeklerinin karıştırıldığını iddia ederek emniyete başvurdu.

Baba Ahmed Kurami, hamile olan eşinin Suriye'de doğum yapmasından korktuğu için doğuma 2 ay kala Gaziantep'e geldiklerini söyledi.

Çektirdikleri ultrasonda bebeğin cinsiyetinin erkek olduğunu belirten Kurami, "Eşim hastanede doğum yaptı ve erkek olduğunu gördüm. Hatta buna ilişkin espriler de yaptım" dedi.

Çocuklarının yoğun bakıma alınacağını ancak yer olmadığı için ambulansla özel bir hastaneye sevk edildiğini anlatan Kurami, çocuğunun özel hastaneye gidene kadar gözünün önünden ayırmadığını kaydetti.

İlk çocuğu olduğu için heyecanlı olduğunu dile getiren Kurami, şöyle konuştu:

"Ben de çocuğumla birlikte diğer hastaneye gittim. Yoğun bakıma aldılar. Birkaç kere çocuğumun yanına gittim. Fakat çocukta bez bulunduğu için fark edemedim. Dokuzuncu gün bebeği aldık. 'Biz giydiririz' dedik, ancak 'giydiremezsiniz' diyerek kendileri giydirdi. Eve getirdik. Bebeğin temizliğini yapmak için eşim altını açtığında kız olduğunu fark etmiş. Bunun üzerine bebeği hastaneye götürdük. Fakat bize 'bizde kalan çocuk bu, ister al ister alma' dediler."

Kız bebeği hastaneye bıraktıklarını vurgulayan Kurami, "Herhangi bir test yapmadılar. Çünkü onlar da bebeğin bize ait olmadığını biliyorlar" diye konuştu.

Kendisini gizli numaradan arayan birinin hastanede çalıştığını söyleyerek çocuklarının hastanede değiştirildiği yönünde bilgi verdiğini öne süren Kurami, olayın savcılığa intikal ettiğini söyledi.

"Bebeğimden 20 gündür haber yok"

Anne Menel Hamdo da doğum sonrası bebeğinin, rahatsız olduğu gerekçesiyle kendisine gösterilmediğini öne sürdü.

Hemşirelerden bebeğin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendiğini dile getiren Hamdo, şöyle konuştu:

"Bebeğimi diğer hastaneye götürdüler ve orada tedavi altına alındı. Orada 9-10 gün kaldı. Bebeği alıp eve geldik. Uyuduğu için rahatsız etmek istemedik. Daha sonra ağlayarak uyandığında emzirdim. Altını değiştirmek istediğimde ise daha önce erkek olduğu söylenen bebeğin kız olduğunu gördüm. Yaşadığım şoku atlatarak eşimi arayıp bilgi verdim. Bebeği götürüp hastaneye teslim ederek, emniyet yetkililerine konuyla ilgili bilgi verdik. Bebeğimden 20 gündür haber yok."

Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi İbrahim Murat Onkun, Suriyeli ailenin hastanede doğum yaptığını doğrularken, Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığı için açıklama yapamayacaklarını, tüm bilgilerin adli mercilere ulaştırıldığını kaydetti.

Özel hastanenin yöneticileri ise bebeğin getirildiği gün hastanede başka bebek bulunmadığını, bu nedenle karıştırılmasının mümkün olmadığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam