Yetiştirme yurdu kızlarına fuhuş tuzağı!

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan kızlara fuhuş tuzağı kurulduğu, kızların taciz edildiği ve para karşılığı satıldığı iddiaları üzerine yapılan operasyonda 30 kişi tutuklandı. Fuhuş çetesinin

Yetiştirme yurdu kızlarına fuhuş tuzağı!


 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürlüğü Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan kızlara fuhuş tuzağı kurulduğu, kızların taciz edildiği ve para karşılığı satıldığı iddiaları üzerine yapılan operasyonda 30 kişi tutuklandı. Fuhuş çetesinin tuzağına düşen kızların ifadeleri şoke etti.
 
KAMU ÇALIŞANLARI DA VAR
 
Afyonkarahisar’da polis, kentte, ‘yetiştirme yurdunda kalan kız çocuklarının cinsel saldırıya uğradıkları ve fuhuşa sürükledikleri’ iddiası ile 19 farklı adresteki eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında kurum çalışanlarının da olduğu ve çete üyesi oldukları iddiası ile operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 30 kişi, tutuklanarak Afyonkarahisar 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı.
 
Olaylara karışan kızlardan H.Ö., Ö.H., N.S., N.A., A.A.’nın dava tutanaklarına geçen ve kurum yöneticilerine verdikleri ifadeler ise olayın dehşetini gözler önüne serdi.
 
Mağdurların ifadelerine göre; yurtta kalan Z.A., kurumun yemek işlerini yürüten taşeron şirkette çalışan H.Y.’nin 3 yıldan bu yana sürekli vücuduna dokunarak cinsel tacizde bulunduğunu ve 500 TL karşılığında termal Gazlıgöl’deki termal bir tesiste cinsel ilişki teklif ettiğini öne sürdü.
 
Bir başka mağdur N.A ise H.Y.’nin cep telefonundan erkeklik organının resmini göstererek kendisine cinsel ilişki teklifinde bulunduğunu iddia etti.
 
Mağdur A.A. ise, verdiği ifadede yine yurtta cinsel tacize maruz kaldığını ve dışarıda bir bekar evinde S.B. ve ağabeyi H.B.'nin tecavüzüne maruz kaldığını ileri sürdü.
 
"KIZLARIN SATILMASINA KESİNLİKLE KURUM PERSONELLERİ MÜSAADE ETMEZ"
 
Söz konusu iddialarla ilgili bilgisine başvurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Afyonkarahisar İl Müdürü Alper Sezer, olayın doğru olduğu ancak çetenin içerisinde kurum çalışanlarının da olduğu yönündeki iddiaların doğru olamadığını söyledi. Olayı kendilerinin Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu aracılığı ile polis ihbar ettiklerini söyleyen Sezer, hukuka taşınan olayla ilgili bakanlık ve vilayet müfettişlerinin de soruşturma başlattığını kaydetti. Sezer, açıklanamasın da şu ifadelere yer verdi:
“Biz en ufak bir şeyi bile hem idari hem de adli anlamda soruşturmak durumundayız çünkü bunlar bize emanet. Emanet kavramının ne anlama geldiğini bildiğimiz için, kurum personeli ile ilgili böyle bir iddia olunca bakanlık müfettişi çağırdık, soruşturmalar yapıldı. Ancak kurumla ilgili değil, dışarıdan. Ben göreve geldikten sonra Afyonkarahisar’da 19 tane ev basıldı. 30 tanede tutuklama yapıldı ve şu anda da 1’nci Ağır Ceza'da yargılamalar yapılıyor. Bakanlık olarak da biz bu davaya müdahiliz ama kurum personeli ile ilgili böyle bir şey yok. Kızların satılmasına kesinlikle kurum personelleri müsaade etmez. Çocuk bizde kalırken fuhuşa sürüklenmemiş. Örnek vermek gerekiyorsa Mersinli bir iş adamı bir kıza tecavüz ediyor, daha sonra işi bittikten sonra sokağa atıyor. Kolluk güçleri de bu kızları bize getiriyor. Bir müddet sonra da madde kullandıkları için evlerden kaçıyorlar ve bu tür olaylara bulaşıyorlar. Mesele budur.”
 
FUHUŞ ÇETESİ, KIZLARI ÖNCE MADDE BAĞIMLISI YAPMIŞ
 
Afyonkarahisar’daki çocuk kız yetiştirme yurdunun hizmet dönüşümü kapsamında kapatıldığını ve çocukların özel ihtisas alanları diye adlandırılan bakım evleri ve rehabilitasyon merkezlerine yerleştirildiğini ifade eden Sezer, “Kurum personeli bunları satıyor, bunların satışına aracılık ediyor’ şeklindeki iddia kesinlikle doğru değil. Böyle bir iddiayı da gerek vilayet gerekse de bakanlık müfettişleri ile sorguluyoruz. En ufak bir şüpheye bile kesinlikle müsaade etmiyoruz.
 
Olayda savcılık boyutunda tutuklamalar gerçekleştirildi. Zaten bizim ihbarımız üzerine emniyet harekete geçti. Vali Bey'e bilgi verdik, valinin talimatı ile emniyet takip başlattı. Ev baskınları gerçekleştirildi, 30’a yakın tutuklama oldu ve şu anda 1’nci Ağır Ceza'da yargılamalar yapılıyor. Bahsedilen kızlar da zaten ihtisas kurumalarına gitti. Bunların önce tedavileri yapılacak. Ne yazık ki bu kızlar önce madde bağımlısı yapılıyor o çocukları sonra tuzaklarına düşürebilsinler diye ama bunlar koruma altında olan çocuklar değildi. Yani bunların normalde anne ve babaları var. Bizlerde geçici olarak kalan çocuklardı” dedi.
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müfettişlerinin kurumda halen inceleme yaptıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam