Vicdanlar isyan etti! 4 bacağı ve kuyruğu kesilen yavru köpek kurtarılamadı

Sakarya'da yaşanan ve isyan ettiren olayda, 4 bacağı ve kuyruğu kesik halde ormanda bulunan yavru köpek tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kamuoyu, vicdansızlığın sorumlusunun bulunması için kampanya başlattı.

Vicdanlar isyan etti! 4 bacağı ve kuyruğu kesilen yavru köpek kurtarılamadı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda bacakları ve kuyruğu kesilmiş halde bulunan ve İstanbul’da ameliyat edilen yavru köpek, kurtarılamadı.

Önceki gün akşam saatlerinde, Sapanca Yüzevler Mahallesi'nde ormanlık alanda hayvanları besleyen Nuray Ersoy, bacakları ve kuyruğu kesilen yavru köpeği gördü. Sapanca'da veteriner hekim Onur Çakmak'a götürülen köpek ilk tedavisinin ardından İstanbul Hayvan Hastanesi'ne götürüldü. İstanbul Hayvan Hastanesi küçük köpeğin su içerken görüntüsünü sosyal medyada paylaşarak, "Maması yedirildi, suyu içirildi. Pansuman yapılıp yara bölgesi iyice temizlendi. Röntgenleri çekildi ve şimdi istirahatta, yarını bekliyor. Duaları desteğiyle yanımızda olan herkese çok teşekkür ederiz" diye bilgilendirmede bulundu. Hayvanseverler, küçük köpeğin durumunu takip ederken, kimileri ise protez bacak yapma teklifinde bulundu. İstanbul'da ameliyat edilen minik yavru tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Yavru köpeğin yaşadığı acı olay kamuoyunda büyük tepki yarattı. 

Vicdanlar isyan etti! 4 bacağı ve kuyruğu kesilen yavru köpek kurtarılamadı

Hastane yetkilileri ameliyat sonrasında sosyal medyada yaptıkları paylaşımda, "Gerçekten çok üzgünüz. Elimizden gelen her şeyi yaptığımız beirtmek isteriz. Maalesef talihsiz yavrumuzun o minik vücudu operasyonu kaldıramadı. Kendisini kaybettik" dedi.

Veteriner doktor Berktuğ Çiftçi, ameliyat öncesinde şunları söylemişti: "Hayvanın muayenelerini yaptıktan sonra ayaklarının bandajları alındı ve ağrı kesici antibiyotiklerle, serumlarla desteklendi. Daha sonra hayvan yemek yemeye başladı. Bu iyi bir gelişmedir hayvan için. Bugün için de açıkta kalan yaraların tekrar revize edilerek ameliyata alarak onu ilerde rahat yaşayabileceği protez takıp, gezebileceği şekilde ayarlamaya çalışacağız. 15 günlük kritik bir sürecimiz var. Hayvanın durumu şu an kritik. İlk önce bizim için önemli olan hayvanın hayatta kalabilmesi. Daha sonra uzuvlarıyla alakalı düşüncelerimizi hayvana uygulayacağız daha rahat bir hayat yaşayabilmesi için çabalayacağız. Hastanemize her gün insanlar tarafından darba uğrayan travmaya uğrayan hayvanlar gelmekte. Rutinde yaşadığımız bir olay maalesef ülkemizde şiddet hat safhada. Ama bu gördüklerimiz arasında en kötüsüydü. Biz de şok olduk ilk anda ama daha sonra elimizden geleni yaptık .Ameliyat için hayvanın röntgenleri çekildi. Hayvanın tam olarak probleminin ne olduğu tespit edildi. Nerelerde nasıl kesiklerin oluştuğu, kemiklerin ne kadar zarar gördüğü tespit edildi. Bizim yapacağımız ameliyat hayvanın ileride protez olabilecek şekilde uzuvlarını koruyacak şekilde bir operasyon gerçekleştirmek amacımız."

Vicdanlar isyan etti! 4 bacağı ve kuyruğu kesilen yavru köpek kurtarılamadı

"İNSAN TARAFINDAN YAPILDIĞINI GÖSTERİYOR"

"Tabii ki de hayvanın bu operasyonu kaldırabilmesi de önemli" diyen Bertuğ Çiftçi, "Şu an ameliyata girebilecek durumda. Hayvandaki yaralara bakıldığında kesici bir aletle düz kesiklerin oluştuğu belli. Burada bizim düşüncemiz kemikleri kırabilecek tarza balta gibi aletler olabileceği. Düzensiz kesikler yok. Bu da bize insan tarafından yapıldığını gösteriyor" dedi.

Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı da Yasin Yılmaz, vahşeti yapanların bir an önce yakalanmasını istedi.

Vicdanlar isyan etti! 4 bacağı ve kuyruğu kesilen yavru köpek kurtarılamadı

'KUVVETLİ İHTİMAL İŞ MAKİNESİ BEBEĞİN PATİLERİNİ BİÇTİ'

Köpeği bulan Nuray Ersoy ise yaptığı açıklamada, "Bebek orman yolunda besleme noktalarımdan birinde kardeşleriyle yaşıyordu. Rutin beslemeye gittiğimde yol kenarında otların içinde bu şekilde yatarken buldum. 4 patisi kuyruğu kopmuş hareketsiz yatıyor, annesi de yaralarını yalıyordu. Şok halinde veterinere gittik. Aklımıza ilk gelen bunu bir insanın yaptığı yönünde oldu. Çünkü araç ezse sadece patileri mi kopardı? başka yabani bir hayvan sadece patilerini mi koparırdı? 'Hayır dedik insan yaptı' travma geçirdik. Suç duyurusu için jandarmaya gittik. Jandarma ile birlikte olay yerine gittiğimizde orada oturan bir çift ile karşılaştık, durumu anlattık ve onlardan şu bilgiyi aldık, 'Bugün burada iş makinesi çalıştı' dediler. Hemen bebeği bulduğumuz noktayı jandarmayla inceledik, yol kenarındaki otlar muntazam bir şekilde kesilmiş ve bazı yerlerde de toprak yığınları gördük. Yani kuvvetli ihtimal iş makinesi bebeğin patilerini biçti. Bunu bir insanın yapmaması içimizi biraz rahatlatırken, bebeğin kaderinin bu kadar acı olması hala kalbimizi çok acıtıyor." diye açıklamada bulundu.

Vicdanlar isyan etti! 4 bacağı ve kuyruğu kesilen yavru köpek kurtarılamadı

BELEDİYE BAŞKANI KINADI

Sapanca Belediye Başkanı Başkan Aydın Yılmazer ise sosyal medyadan, "İlçemiz sınırları içerisinde 4 ayağı kesilerek vatandaşlarımız tarafından veterinere götürülen köpeğe yapılan vahşetin hiçbir açıklaması ve tanımlaması olamaz. Her canlının özgür olarak yaşama hakkına saygı duyulması gerektiğini bu olayla tüm insanlığa tekrar hatırlatmak isterim. Bu vahşeti yapanların hukuki olarak ve Allah katında cezalandırılmaları gerektiğinin bilincinde olduğumuzu belirterek bu olayı kınıyorum" diye paylaşımda bulundu.

Vicdanlar isyan etti! 4 bacağı ve kuyruğu kesilen yavru köpek kurtarılamadı

KAMUOYUNDAN TEPKİ YAĞIYOR: KATİLİNİ BULANA PARA ÖDÜLÜ

Dün basına yansıyan ve kamuoyu vicdanını yaralayan olayla birlikte hayvanseverler, yavru köpeğin bacaklarını kesen kişi veya kişilerin bulunması için yetkililere çağrıda bulunmuştu. Yavru köpeğin bugün öldüğü haberinin ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Ekşisözlük yazarları ile sosyal medyada örgütlenen vatandaşlar, yavru köpeğin bacaklarını ile kuyruğunu keserek ölümüne neden olan kişini bulana, tanıyana ve ihbar edene para ödülü vereceklerini duyurdu. Duyarlı vatandaşlar ayrıca, hayvanlara işkence yapan ve öldürenlere karşı yasaların suçluya para cezası verilmesinin yetersizliğini belirterek cezaların ağırlaştırılası için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na çağrıda bulundu. 

VALİ TEPKİ GÖSTERDİ

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sapanca'da yavru köpeğin ayakları ve kuyruğunun kesilmiş halde bulunmasıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından, "İnsanlıktan nasibini almamış birilerinin bir yavru köpeğin işkence ile ölümüne sebep olduklarını üzüntüyle öğrendim. Birçok hayvanı bizzat elleriyle besleyen bir hayvansever olarak olayı nefretle kınıyorum. Sorumluları hakkında derhal yasal gereği yapılacaktır" diye paylaşımda bulundu.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam