Türkiye'den devrim gibi vize uygulaması

 Türkiye vize konusunda devrim niteliğinde bir uygulamaya imza attı. Milyonlarca turist ve işadamı, artık konsolosluklara başvurmadan yaklaşık 2 dakika 14 saniyede internet üzerinden vize alabilecek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Muamme

Türkiye'den devrim gibi vize uygulaması

 

Türkiye vize konusunda devrim niteliğinde bir uygulamaya imza attı. Milyonlarca turist ve işadamı, artık konsolosluklara başvurmadan yaklaşık 2 dakika 14 saniyede internet üzerinden vize alabilecek
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yeni başlatılan "e-vize uygulaması" hakkında Dışişleri Bakanlığı'nda tanıtım toplantısı düzenledi.
 
Davutoğlu'nun vize devrimi olarak nitelendirdiği uygulama her yıl Türkiye'ye gelen milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Bundan sonra 94 ülkenin vatandaşları, internet üzerinden bir kaç dakika içinde Türkiye vizesi alabilecek. Bu kişilerin "www.evisa.gov.tr adresine girerek yönergeleri izlemesi yeterli. Sistem, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bulunan güvenlik verileriyle entegre olarak çalışıyor.
 
Uygulama devrim mahiyetinde
 
Başvuranın güvenlik bilgileri kontrol edildikten sonra Türkiye'ye turist veya iş için girecek kişi sistem aracılığıyla harcını ödeyerek vize alabiliyor. Yılda 7,5 milyon yabancıya elektronik ortamda vize verilmesini ön gören uygulamayla vize almak yaklaşık 2 dakika 14 saniye sürüyor.
 
Önümüzdeki 3-4 ay içinde sınırda vize verme uygulamasının tamamen kaldırılması düşünülüyor. Yeni uygulamayla havaalanlarında oluşan kilometrelerce kuyrukların önüne geçilmesi planlanırken, sistem sayesinde Asya ve Afrika'dan gelecek turist ve işadamı sayısında artış bekleniyor. e-vize uygulaması yalnızca turistik ve ticari amaçlı seyahatler için geçerli olacak. İş ve eğitim gibi diğer amaçlarla yapılacak seyahatler için gerekli vizeler, yine büyükelçilikler ve konsolosluklar tarafından verilecek.
 
Sınır kapılarında uygulanan bandrol vizenin yerini alan ve geçen hafta uygulamaya konulan elektronik vizenin çağdaş ve insan onuruna yakışır bir uygulama olduğunu belirten Bakan Davutoğlu, "Bu devrim mahiyetinde bir uygulamadır. Şu anda bu uygulamayı bu çapta yapan herhangi bir ülke yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam