"Türkiye'de erkek genelevleri açılsın!"

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, TBMM’ye çağrıda bulunarak, “Madem kadınların çalıştırıldığı, köleleştirildiği genelevleri normal ve ihtiyaç görüyorsunuz, o halde erkeklerin vesikalandırılıp çalışacağı, kadınların müşteri olarak gideceği erkek ge

"Türkiye'de erkek genelevleri açılsın!"

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, TBMM’ye çağrıda bulunarak, “Madem kadınların çalıştırıldığı, köleleştirildiği genelevleri normal ve ihtiyaç görüyorsunuz, o halde erkeklerin vesikalandırılıp çalışacağı, kadınların müşteri olarak gideceği erkek genelevleri de açılsın” dedi.

MİTİNG DÜZENLEYECEKLER
 
Bulan yaptığı yazılı açıklamada, 17 Mart Pazar günü Taksim Meydanı’nda, erkek genelevlerinin açılması için bir miting düzenleyerek, 18 Mart Pazartesi günü saat 13.30'da da TBMM'ye dilekçe vereceklerini bildirdi. 
 
“Erkeklerin kadınları vesikalandırıp köle gibi çalıştırıldığı genelevler normal de, erkeklerin vesikalandırılıp kadınların hizmetine sunulacağı genelevler de normal olacak mı?” diye sorun Bulan, şunları ifade etti:
 
“Ya kadınların vesikalandırılıp köleleştirilip mal gibi satıldığı insanlık ayıbı genelevlerdeki kadınlardan özür dilenip, vesikaları imha edilip, tazminat ödenerek sosyal haklara kavuşturulacak ya da isteğimizin gerçekleşmesi için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne dahi başvurarak mücadelemize devam edeceğiz.
 
TBMM, Hükümet, siyasi partiler tam bir uyum içerisinde bunlara gerek kalmadan genelevlerin insan hakları, kadın hakları ihlali olduğunu kabul etsin, genelevlerdeki hayatı çalınan hayatsız kadınların vesikalarını imha ederek, bu kadınlardan özür dileyip tazminat ödemesi sosyal haklara kavuşturulması sağlasınlar. Yoksa tüm dünya yakında Türkiye'deki ‘erkek genelevi’ tartışmasını konuşacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam