Türkiye Sigortalanıyor

Türkiye'de sigorta sektörünün yılın ilk iki ayındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,1 artarak 4,7 milyar liraya yükseldi. Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin (TSB) verilerine göre, geçen yılın ocak-şubat döne

Türkiye Sigortalanıyor

Türkiye'de sigorta sektörünün yılın ilk iki ayındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,1 artarak 4,7 milyar liraya yükseldi. 

Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin (TSB) verilerine göre, geçen yılın ocak-şubat döneminde 4 milyar 512 milyon 521 bin lira olan prim üretimi, bu yılın aynı döneminde yüzde 6,1 artarak 4 milyar 791 milyon 207 bin liraya ulaştı.

Üretilen primin 4 milyar 250 milyon lirası hayat dışı, 541 milyon 206 bin lirası ise hayat sigortalarından sağlandı. 

Alt branşlarda ise en fazla prim, 870 milyon 826 bin lirayla kara araçları sorumluluk sigortasından elde edildi. Bu sigorta türünde üretilen prim değeri, sektörün yüzde 17,2'sini oluşturdu. 

Kara araçları sigortasında 785 milyon 475 bin lira, hastalık sigortasında 753 milyon 283 bin lira, yangın ve doğal afetler sigortasında ise 722 milyon 884 bin liralık prim üretildi.

 

"İŞTE TÜRKİYE'NİN PRİM ÜRETİMİ" 2. SAYFADA

 

İŞTE TÜRKİYE'NİN PRİM ÜRETİMİ

Sigorta sektörünün geçen yılın ve bu yılın ocak-şubat dönemine ilişkin branşlara göre prim üretimi şöyle:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam